Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat te doen in Arnhem

De hoofdstad van Gelderland heeft enorm veel te bieden. Je kunt hier urenlang winkelen in de binnenstad en het Modekwartier, een tussenstop maken bij de gezellige horeca en de rijke historie van de stad ontdekken. Arnhem wordt omringd door natuur, dus mogelijkheden genoeg om te wandelen en fietsen.

Centrum

Ben je gek op kleine winkeltjes vol unieke hebbedingen? Komt mooi uit, want die vind je in de 7straatjes: Arke Noachstraat, Bentinckstraat, Eiland, Kerkstraat, Pastoorstraat, Wielakkerstraat en de Zwanenstraat. In het rijksmonument Van Ranzow’s Bank uit 1920 in de Koningstraat zit restaurant Dudok. De ideale pauzeplek, van ontbijt tot diner. Wil je de stad van bovenaf bekijken? Stap dan in de glazen panoramalift in de Eusebiuskerk die je naar 73 meter hoogte brengt. Op de glazen balkons heb je een geweldig uitzicht over Arnhem, de Rijn, de Betuwe, de Veluwezoom, de Achterhoek en zelfs Nijmegen. 

Modekwartier

Ongeveer 10 minuten (noordwaarts) lopen van het centrum vind je het beroemde Modekwartier, waar alles draait om mode, design, kunst en eten. Je ziet hier dan ook allerlei winkels, werkplaatsen, galerieën en restaurants. De getalenteerde ontwerpers laten je vol trots hun designproducten zien. Strijk daarna neer bij een van de leuke eettentjes. 
 

Musea

In de 14e eeuw kregen luxe koopmanswoningen een ondergrondse kelder voor opslag. In de Historische Kelders in de Rijnstraat zijn er dertig samengevoegd, zodat je erdoorheen kunt wandelen met een gids. Een andere interessante plek is het Oorlogsmuseum, waar je een beeld krijgt van de gebeurtenissen in Arnhem tijdens de Tweede Wereldoorlog. Je ziet hier onder andere voertuigen, wapens, uniformen en vervalste identiteitsbewijzen. Tien minuten lopen ten noorden van het centrum, vind je een uniek doe-museum: het Nederlands Watermuseum. Het zit verborgen in en onder Park Sonsbeek, waar je met ruim 50 interactieve presentaties alles ontdekt over water.  In dierentuin Burgers’ Zoo kunnen kleine (en grote) avonturiers door allerlei natuurgebieden de dieren ontdekken: van struinen door het tropisch regenwoud tot een safari over de Oost-Afrikaanse savanne. Ook het Nederlands Openluchtmuseum is een aanrader, op 10 minuten rijden van het centrum. Hier komt onze geschiedenis pas écht tot leven. Het bekende Museum Arnhem wordt momenteel verbouwd tot 2022. Tot die tijd zijn hun tentoonstellingen te zien op verschillende locaties.

Lekkernij

Dé lekkernij van Arnhem is ‘Arnhemse Meisjes’. Dit zijn ovale, krokante koekjes waar je van blijft eten. Volgens schrijver Roald Dahl is het een hemelse ervaring: “The taste and texture were unbelieveable. This, I told myself, is the best biscuit I’ve ever eaten in my life.” Je koopt ze onder andere bij Mousset in de Koningstraat.

Culturele hotspots

Arnhemmers zijn maar wat blij met ‘hun’ foodhall: een culinaire smeltkroes met 13 verschillende keukens. Een deel van het pand was vroeger een busgarage, de oude garagedeuren zitten er nog steeds in. Het is hier ultiem genieten met uitzicht op de Rijn. In het historische oude postkantoor aan het Jansplein zit nu ‘t Taphuys, waar je zelf zo’n 100 bieren en 80 wijnen kunt tappen.

Wandelen en fietsen

Met deze stadswandelroute door Arnhem loop je door middeleeuwse kelders, naar de wereldberoemde Brug te Ver, langs elegante modewinkels en krijg je een verbluffend uitzicht vanuit de toren van de Eusebiuskerk. Zit je liever op de fiets? Volg dan de mooie Betuweroute tussen Arnhem en Nijmegen.

Praktisch

Vanaf station Arnhem Centraal loop je in 10 minuten naar de binnenstad. Ook met de auto is Arnhem goed bereikbaar. Parkeren kan op straat of in een van de acht parkeergarages. Bij Transferium Gelredome kun je gratis parkeren, mits er geen evenementen zijn.

Speciaal voor jou geselecteerd

Wegenwacht Fiets 

Altijd snel hulp voor pech met je fiets, óók thuis voor de deur. Jaarlijks gratis fietscheck en juridisch advies bij een ongeval.

Fietsverzekering 

Ga goed verzekerd en zorgeloos met je fiets op weg. Sluit nu de vernieuwde fietsverzekering van de ANWB af en profiteer van de verschillende dekkingen.

Shop nu
Bekijk alle fietsendragers 

Ontdek het assortiment fietsendragers bij de ANWB, ook voor e-bikes!

ANWB Eropuit app 

Met deze gratis app heb je al onze fiets- en wandelroutes, de fietsknooppuntenplanner en tips bij de hand voor als je eropuit wilt in Nederland.