Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nederlands Openluchtmuseum

In het Nederlands Openluchtmuseum komt de geschiedenis tot leven.

Ervaar de geschiedenis

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem vangt de geschiedenis. De collectie is een uniek stukje Nederlandse historie. Bijna alle gebouwen zijn origineel en stonden ooit ergens in Nederland: van Roermond tot Texel. Maak een reis door de tijd in het museumpark en zie hoe de geschiedenis tot leven komt!

Doe het zelf in de Ambachtenwerkplaats

Nieuw is de Ambachtenwerkplaats. Al meer dan honderd jaar zet het Openluchtmuseum zich in om de waarde van ambachten aan het publiek te tonen. In het museum zijn dagelijks onder meer spinsters, smeden, touwslagers, molenaars en wevers actief.

In de Ambachtenwerkplaats zet het Openluchtmuseum ambachtelijke vaardigheden centraal. Jong & oud kan zelf aan de slag met grove en fijne technieken, onder begeleiding van een ambachtencoach. Er zijn twee verschillende werkplaatsen beschikbaar, in de eerste ruimte kan de bezoeker werken met onder andere Staphorster stipwerk, zeefdrukken, stippen en borduren. In de tweede ruimte wordt gewerkt met hout. Afhankelijk van de beschikbare tijd en het aanwezige talent kan worden gewerkt aan bijvoorbeeld houtsnijwerk, het maken van een krukje, een kaarsenstandaard of een servettenhouder. Klik hier voor meer informatie  over de Ambachtenwerkplaats.