Naar artikel

Nederlands Openluchtmuseum

Tot € 10,- korting

Beleef van 2 december 2023 t/m 14 januari 2024 in het Nederlands Openluchtmuseum de winter van toen.

Beleef een onvergetelijke dag tijdens Winter in het Openluchtmuseum 2023

Zweefmolen, rupsbaan, vlooiencircus en paardenderby. Zwieren op de overdekte rolschaatsbaan. Van winterkwaaltjes afkomen. Zien hoe je klompen maakt. Beleef van 2 december 2023 t/m 14 januari 2024 in het Nederlands Openluchtmuseum de winter van toen. Compleet met nostalgische kermis, sfeervolle rolschaatsbaan, lampjes, wintermarkt en meer. Pret voor jong en oud!

Ontdek de nieuwe Winterkermis

Bezoek de gloednieuwe Winterkermis op het Entreeplein. Een kermis boordevol nostalgische attracties! Maak een ritje in een Grand Carrousel uit 1890, een zweefmolen uit 1920 of een rupsbaan uit 1930. Of misschien heb je altijd gedroomd van een vlooiencircus of paardenderby? Probeer vooral in de grijpautomaat een knuffelbeer van de stichting Make-A-Wish te pakken te krijgen.

Rollen op de nostalgische rolschaatsbaan

Trek je rolschaatsen aan en draai rondjes op de authentieke, overdekte rolschaatsbaan met de prachtige Amsterdamse Westerstraat als perfecte achtergrond. Ga terug naar de goede oude tijd door te rolschaatsen in de historische Spiegeltent. Rolschaatsen zijn gratis te leen.

Zaanse plein

Ken je de oudhollandse middeltjes tegen wintertenen? Op de wintermarkt vind je oplossingen voor hardnekkige winterkwaaltjes. Neem een kijkje bij de kruidentent, de klompenmaker of de griendwerkershut. Luister naar muziek of draai een rondje in de gezellig verlichte draaimolen.

Ambachtenwerkplaats

Steek je handen uit de mouwen en ga zelf aan de slag! In de ambachtenwerkplaats kan je onder begeleiding van een ambachtencoach zelf een ambacht leren. Ga bijvoorbeeld aan de slag met hout, Staphorster stipwerk, zeefdrukken, vilten of borduren. Deze winter kan je ook je eigen kerstbal versieren, een leuke herinnering voor in de boom.

Tips voor kinderen

Het Kindererf is dé plek voor kinderen! Hier kun je samen met het hele gezin een kaars maken en alles horen over de lichtjesfeesten. Wil je meer weten over de Tocht der Tochten? Doe dan mee met de Elfstedentocht. Of loop het spannende Witte Wievenpad en sluit af met heerlijke poffertjes op het Zaanse plein.

Aanvullende ticketinformatie

  • Let op: je bestelt tickets voor een specifieke datum. Kies hieronder je gewenste bezoekdatum en klik het tijdslot 10:00 uur aan. Je tickets zijn de gehele dag geldig, je mag aankomen wanneer je wilt. Bestel jouw ticket(s) 24 uur voor jouw verwachte tijd van aankomst.
  • Kinderen t/m 3 jaar hebben gratis toegang, maar je dient hiervoor wel een 0 euro ticket aan te schaffen.
  • Je kunt de tickets laten scannen vanaf je telefoon/tablet.
  • Museumkaarthouders, VIP kaarthouders van VriendenLoterij en bezitters van ICOM-kaart ontvangen gratis toegang tot het Nederland Openluchtmuseum. 
  • Honden zijn welkom in het museumpark, mits aangelijnd.
  • Op de parkeerplaats zijn een aantal rolstoelen te leen. Nederlands Openluchtmuseum werkt met een muntsysteem, waarbij je een € 1,- muntstuk als borg inwerpt. Het is niet mogelijk deze rolstoelen te reserveren. Bekijk alle mogelijkheden voor bezoekers met een handicap.
  • Nederlands Openluchtmuseum beschikt over een eigen parkeerterrein. Hier kan je betaald parkeren. Tickets kosten € 7,- en zijn verkrijgbaar bij de kassa’s.
  • Elektrische auto's kunnen opgeladen worden bij het Nederlands Openluchtmuseum. Op de parkeerplaats staan Lolo smart oplaadpalen.
  • Download de Onderweg app en vind alles voor onderweg. Met deze app kun je: navigeren, files checken, laadpalen of tankstations zoeken inclusief actuele brandstofprijzen, goedkoper mobiel parkeren en online pech melden.

Let op: deze aanbieding is uitsluitend verkrijgbaar via deze website en niet in de ANWB-winkels.