Veilig boeken met je creditcard

Hoe weet je of de betaling veilig is?

Als je een vakantie, hotel, vliegtickets of iets anders boekt met je creditcard, zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. In dit artikel leggen we je uit waar je een veilige creditcard betaling aan kan herkennen.

Bij wie koop je?

Controleer altijd waar de webshop gevestigd is, en wat het retourbeleid is. Partijen die nepartikelen aanbieden zullen over het algemeen niet duidelijk zijn over het retourbeleid en tonen vaak geen postadres.

Beveiligde verbinding

Een website met een beveiligde verbinding begint altijd https://. Staat er http://, zonder een "s", dan is de verbinding met de website of webshop niet beveiligd. Hierdoor loop je het risico dat anderen je gegevens kunnen zien. Inloggen en/of een betaling doen is dan geen goed idee.

Betwiste betaling

Ondanks een zorgvuldige check kan het altijd voorkomen dat je ‘slachtoffer’ wordt van malafide websites. Betaal daarom altijd met je creditcard, want dan krijg je jouw geld terug via ICS.Voorwaarde is wel dat je het voorval eerst zelf probeert op te lossen met de webwinkelier. Helpt dat niet? Vul dan het Betwistingsformulier in en voeg een kopie van de originele factuur toe. Daarnaast ontvangt ICS graag een verklaring van een officieel verkooppunt van het product, waarin staat dat jouw bestelling een namaakproduct is.

ICS ondersteund jouw betaling

Bij een creditcardbetaling staat veiligheid voorop. ICS zorgt ervoor dat u altijd en overal veilig kunt winkelen. ICS houdt dag in, dag uit alle creditcardbetalingen in de gaten. Als er verdachte betalingen plaatsvinden die mogelijk niet door jou zijn gedaan, neemt ICS contact met je op. Webshops waar je met je creditcard kunt betalen, zijn uitvoerig gecontroleerd op veiligheid.

Als je online bestelde pakket niet aankomt, kun je aanspraak maken op de aflevergarantie. Dan zorgt ICS ervoor dat je jouw geld terug krijgt. Net zoals je op straat gerold kunt worden, kan er ook internetfraude plaatsvinden. Daarom wordt je aangeraden om altijd alert te blijven. Geen nooit je Cardnummer, pincode of andere vertrouwelijke gegevens op een internetpagina die je niet vertrouwt.

Twijfel je bij een betaling? Dan kun je contact opnemen met de ICS ServiceDesk. Wil je meer weten over veilig met je creditcard betalen, kijk dan op www.zekermetjecreditcard.nl.