Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Trendspotting bij CaravanSalon

Begin deze maand vond de toonaangevende beurs CaravanSalon weer plaats in Düsseldorf. Wij van ANWB Kamperen waren aanwezig en zagen veel nieuwe trends!

De Caravan Salon in Düsseldorf geldt als een van de grootste en belangrijkste kampeerbeurzen in Europa. Naast caravans en campers is op het gebied van accessoires werkelijk alles vertegenwoordigd. We brengen de laatste kampeertrends in kaart:

TEKST:  ANWB Kampeer en Caravan Kampioen / m.m.v. Wim de Roos    FOTOGRAFIE: Bart Hautvast

Adria Astella: Stacaravan of toercaravan?

Het Sloveense Adria is behalve bekend van de toercaravans ook al twee decennia succesvol als fabrikant van stacaravans. Na 50 jaar staken beide takken van sport de koppen bij elkaar en ontwierpen ze de Astella, een (sta)caravan die aan de trekhaak kan.

 

 

Lichtgewicht tafel

Defa is al enige tijd marktleider in sfeervolle bamboe tafels voor de camping. Nu komt de Nederlandse groothandel met een serie super lichtgewicht tafels. De kunststof sandwich bladen zijn gevuld met kunststof honingraat. Daardoor zeer stijf en prima waterbestendig.

 

 

Hybrid Camper

Dethleffs presenteert de eerste PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) camper met pop-up dak. Deze Globevan e.hybrid heeft een elektrische actieradius van 50 km, waarna de 1.000 cc EcoBoost benzinemotor automatisch een generator aandrijft om de accu’s bij te laden.

 

 

Draadloze mover

Geen gaten, kabels of elektronica die bergruimte beperkt. De nieuwste Enduro All-In Caravan Mover, heeft alles geïntegreerd in de mover-units zelf. Eenmaal aangekoppeld haal je de accu’s uit de mover om onderweg op te laden. Dat spaart ook gewicht aan de caravan.

 

 

Eura Mobil

De Contura 760 EF is voorzien van een nieuwe indeling. Met langsbanken tegenover elkaar en een cabinedak dat tot bijna in de keuken uit vensters bestaat (‘Starlight Dome’), biedt het een zeer ruimtelijke indeling.

 

 

Thetford

Volgens marktonderzoek ervaren veel campereigenaren wel eens nare luchtjes die via de afvoer het interieur bereiken. Thetford ontwikkelde de oplossing: Grey Water Fresh Concentrated, een afvalwatertankreiniger.

 

 

Hymer

Hymer presenteert een samen met BASF ontwikkelde studie, die toekomstige buscamperaars erg moet aanspreken. Ultramoderne ideeën en materialen uit bijvoorbeeld de Tiny House trend, zijn hierin samengebracht.

 

 

Kampeerkist

Deze Hongaarse XXL kampeerbox is uitgedacht voor een aanhangwagen- chassis, als losstaand huisje en als box om achterin een bestelwagen te vervoeren. Aan twee zijden schuiven extra woongedeeltes uit.

 

 

Knaus L!VE i

Knaus toonde een spectaculair ogende camper in een race-uitvoering. De zwarte L!VE i 700 is in de zomer misschien wat warm, maar op de beurs zeker HOT. De nieuwe L!VE i is niet in deze uitvoering te koop.

 

 

Casco campers

Het Nederlandse Horrex toont hoe ze professioneel ramen, deuren en schuivende delen inbouwt in camperbussen. En horren natuurlijk. Het bedrijf kan camperbouwers het hele rijdende deel uit handen nemen.

 

 

Pössl Summit 640 Prime

Alles wat Pössl kan bieden is in een hogere standaard aanwezig in de luxueuze Pössl Summit 640 Prime. Een enorm ruimtelijk gevoel ontstaat door het SkyRoof. De wegdraaibare badkamerwand zorgt voor douchen zonder morsen en het lichtplan omvat veel prachtige sfeerverlichting.

 

 

CampBnB

Aan een klein tafeltje zat een vertegenwoordiger van Homecamper.com. Deze Airbnb voor kampeerders biedt 35.000 kampeerplekken bij particulieren in de tuin. Je kunt boeken van rijtjeshuis tot Frans château, afgelegen in de natuur of in de stad. Unieke kampeerplekken dus.

 

 

Kleinste alkoof

De kleinste alkoof is deze van Bela, de Trendy 1 G. De Trendy-serie is geschikt voor individuele reizigers of koppels die niet veel ruimte nodig hebben. De Trendy 1 G is 5,16 m lang, de 1 XS  slechts 4,99 m. Achterin ligt een badkamer met toilet. Slapen doe je in de alkoof of dinette.

 

 

Isabella

Het Deense Isabella komt ook met een oppompbare voortent: de Air Cirrus North 400. Opvallend detail is z’n royale petluifel. De aanbouwtent aan beide zijden (de Air Annex) verdubbelt het vloeroppervlak. Het modulaire luchtbuissysteem, wordt op één plaats opgepompt.

 

 

Brand

De Topas serie van Brand is een nieuwe modulaire seizoenstent. Het dak oogt ronduit chique dankzij z’n metallic coating. Verwisselbare frontelementen zorgen ervoor dat je zelf de deurpositie bepaalt. Door een speciale constructie verander je de zijwand in een veranda.

 

 

Thule

Voor de honkvastere kampeerder heeft de firma Thule de Panorama XL ontwikkeld. Deze Panorama XL verandert je luifel in een fijne voortent. De beide zijwanden rits je er eenvoudig in of uit en muskietengaas houdt vliegend gespuis buiten. De voorwand schuift in de voorrail van de luifel.