Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB blij met versnelde openstelling A6 bij Almere

De wegverbreding draagt bij aan de doorstroming van het verkeer in de regio van en naar Amsterdam en het Gooi. De wegwerkzaamheden tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost zijn een jaar eerder klaar door betere voorbereidingswerkzaamheden en goede samenwerking tussen wegbeheerders.

Nederland wordt steeds drukker

De capaciteit van het Nederlandse wegennet is onvoldoende om de stijgende vraag naar mobiliteit op te kunnen vangen. Om te voorkomen dat Nederland in de komende jaren vastloopt heeft de ANWB samen met andere mobiliteitsorganisaties, verenigd in de Mobiliteitsalliantie, een aantal concrete voorstellen aan de Minister gepresenteerd. Onderdeel van dat pakket waren ook de knelpunten uit de ledenactie Oponthoud op de Weg (2016) als de A6 deel van uit.

Met de versnelde openstelling van de A6 bij Almere wordt werk gemaakt van de doorstroming van de regio. Eerder, zag de ANWB al verbeteringen in de doorstroming met de opening van de wegverbreding van het traject A1/A6 in 2017. Daar halveerde de filezwaarte met meer dan de helft.

Zie ook

Filezwaarte
Actuele verkeersinformatie