Naar artikel

All-seasonbanden test: 205/55 R16 V

De testresultaten 2016 voor de all-seasonbanden in deze bandenmaat op een rijtje

Hier vind je alle testresultaten van all-seasonbanden uit de Winterbandentest 2016 in maat 205/55R 16 V. Deze bandenmaat wordt vaak gemonteerd onder auto's zoals de Ford Focus, Opel Astra, Peugeot 308 en VW Golf.

Van de all-seasonbanden zijn de tests op sneeuw, ijs, nat wegdek, verbruik en geluid samen met de winterbandentest uitgevoerd. De slijtagetests zijn voor de helft in de zomer uitgevoerd en voor de helft in de winter om de slijtage zowel bij lagere als bij hogere temperaturen te beproeven. De tests op droog wegdek zijn in de zomer uitgevoerd. De prestaties van de all-seasonbanden zijn hierbij niet alleen onderling vergeleken maar ook met de prestaties van zomerbanden in de zomer en winterbanden in de winter. Alleen zo kunnen we beoordelen of de all seasonbanden een echt alternatief vormen voor gebruikers.

Als referentie zijn in de tabel de scores van een goede (4-sterren niveau) zomer- en winterband opgenomen. Deze referentiebanden hebben niet mee gedraaid in de slijtagetests, want we laten geen auto's op zomerbanden rijden in de winter en geen auto's op winterbanden in de zomer. Merk op dat veel all-seasonbanden in de zomer niet beter of zelfs minder scoren dan een goede winterband. En rijden op winterbanden in de zomer raden we af.

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen. Nu 10% korting op Wegenwacht Nederland Standaard!

ANWB Autoverzekering 

Je auto voordelig verzekeren? Dat kan met de ANWB Autoverzekering.

Shop alles voor je auto 

Van veiligheidshesje tot fietsendrager en nog veel meer! Shop hier alles voor in en op je auto!

Private lease 

Steeds meer Nederlanders leasen hun privé-auto. Lees alles over private lease en ontdek of het ook wat voor jou is.