Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat is een rijbewijs C1?

Het rijbewijs C1 is verplicht voor het besturen van een kleine camper of lichte vrachtwagen tot 7500 kg. Lees alles over het rijbewijs C1 bij de ANWB.

Met een rijbewijs C1 mag je met een kleine camper of lichte vrachtwagen, met een gewicht tussen de 3.500 en 7.500 kg, aan het verkeer deelnemen. Het rijbewijs C1 toont aan dat je over voldoende kennis, vaardigheden en inzichten beschikt om een dergelijk voertuig te besturen. Tijdens een praktijkexamen van het Centraal Bureau Rijvaardigheid wordt jouw rijvaardigheid getest. Voordat je mag beginnen met je rijlessen, moet je alle twee de onderdelen van het theoriecertificaat behaald hebben. Daarnaast moet je een medische verklaring aanvragen. Als je slaagt voor het examen dan kun je het rijbewijs C1 aanvragen bij de gemeente waar je staat ingeschreven.

Wat kost het C1 rijbewijs?

De kosten voor het camperrijbewijs kunnen per persoon verschillen en zijn met name afhankelijk van de snelheid waarmee je de nieuwe vaardigheden aanleert. Onze camperopleiding speelt hierop in en biedt alles dat nodig is om goed voorbereid je examen in te gaan. Het C1 rijbewijspakket bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Zelfstudie theorie met studieboeken en online oefenmateriaal
  • Theorie-examen RVM1-C1
  • Praktijklessen onder begeleiding van een ervaren instructeur
  • Praktijkexamen C1 rijbewijs

Vraag via het onderstaande formulier een C1-proefles aan. Wij nemen contact met je op en informeren je over de mogelijkheden en prijzen.

Tarieven theorie-examens en praktijkexamen

Praktijkexamen€ 485,50-
Theorie-examen RVM1-C1 € 98,-

 

Je rijbewijs C1 halen bij de ANWB

Wij jij leren rijden in een camper? Haal dan je rijbewijs bij een ANWB rijschool bij jou in de buurt. Wij zorgen ervoor dat jij met een veilig gevoel de weg op kunt. Snel je rijbewijs halen? Wij maken het mogelijk om al in twee dagen je camperrijbewijs te halen.