Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Velg laten repareren

Beschadigde velg: nieuwe kopen of repareren?

Een beschadigde velg is vaak nog prima te repareren. Dat is goedkoper dan een gloednieuwe kopen.

Velg laten repareren: dit moet je weten

  • Kromme en gedeukte velgen kunnen vaak hersteld worden bij gespecialiseerde bedrijven. Zitten er scheuren in de velg dan is reparatie soms mogelijk.
  • Lichtmetalen velgen die een stoeprand hebben geraakt kunnen soms onbalans gaan vertonen. Er zit dan een beschadiging (braam) op de velg rand. Vaak is dat te repareren en hoef je niet direct een nieuwe velg te kopen. Vraag bij een gespecialiseerd bedrijf wat er mogelijk is.
  • Verweerde lichtmetalen velgen kunnen bij gespecialiseerde bedrijven vaak weer in nieuwstaat gebracht worden. Dit is een arbeidsintensieve klus met een bijbehorend prijskaartje. De velg wordt weer netjes gemaakt, waarna hij een eindbehandeling krijgt met onderhoudsgevoelige blanke lak of met poedercoating. Dat laatste is goedkoper en blijft langer mooi, maar is minder fraai dan een met blanke lak afgewerkte velg.

Ledenvoordeel voor je auto

Als lid van de ANWB krijg je voordeel; van ons en van onze partners. Profiteer bijvoorbeeld van ledenvoordeel op parkeren, auto-onderhoud, autoverzekeringen en auto-accessoires.

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Veiligheidsartikelen 

Heb jij deze artikelen al in de auto liggen? Van gevarendriehoek tot noodhamer. Shop ze hier!

Huur je auto bij de ANWB 

Huur een auto bij de ANWB in binnen- en buitenland. Tegen aantrekkelijke all-in tarieven. Goed verzekerd en zonder eigen risico!