Velg laten repareren

Beschadigde velg: nieuwe kopen of repareren?

Een beschadigde velg is vaak nog prima te repareren. Dat is goedkoper dan een gloednieuwe kopen.

TIP: lichtmetalen velgen die een stoeprand hebben geraakt kunnen soms onbalans gaan vertonen. Gespecialiseerde bedrijven kunnen dit repareren, wat goedkoper is dan een velg vervangen.

  • Kromme en gedeukte velgen kunnen vaak hersteld worden bij gespecialiseerde bedrijven. Zitten er scheuren in de velg dan is reparatie soms mogelijk.
  • Lichtmetalen velgen die een stoeprand hebben geraakt kunnen soms onbalans gaan vertonen. Er zit dan een beschadiging (braam) op de velg rand. Vaak is dat te repareren en hoef je niet direct een nieuwe velg te kopen. Vraag bij een gespecialiseerd bedrijf wat er mogelijk is.
  • Verweerde lichtmetalen velgen kunnen bij gespecialiseerde bedrijven vaak weer in nieuwstaat gebracht worden. Dit is een arbeidsintensieve klus met een bijbehorend prijskaartje. De velg wordt weer netjes gemaakt, waarna hij een eindbehandeling krijgt met onderhoudsgevoelige blanke lak of met poedercoating. Dat laatste is goedkoper en blijft langer mooi, maar is minder fraai dan een met blanke lak afgewerkte velg.

Meer schadeherstel

Alles over schadeherstel en juridische tips