Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Vind een vrije laadpaal met de ANWB Onderweg app

15 november 2021

In de ANWB Onderweg app vind je sinds kort alle laadpalen terug. En dat niet alleen. De app toont ook of de plek al bezet is of dat er nog een plekje vrij is. Vanuit de app kun je direct een route naar de laadpaal plannen en die openen in jouw favoriete navigatie-app. Ook kun je nu zoeken op palen van specifieke aanbieders.

In de ANWB Onderweg-app vind je bijna alles wat je nodig hebt voor je autorit: actuele verkeersinformatie, tankstations én laadpalen, je kunt er je parkeergeld mee betalen of makkelijk een plekje vinden om gratis te parkeren en mocht je een keer pech hebben, dan kun je met één druk op de knop de hulp van de Wegenwacht inschakelen. Speciaal voor de elektrische rijders vind je nu nog makkelijker de juiste laadpaal met de Onderweg App.

Niet alleen kun je nu alle laadpalen weergeven op de kaart, je kunt ook selecteren op laadsnelheid, het soort stekker en zelfs selecteren op één of meer laadnetwerken, bijvoorbeeld omdat je een laadpas hebt waarmee je aan palen van een specifieke aanbieder extra goedkoop kunt laden. Ook handig, je ziet op de kaart direct of de laadpaal nog vrij is (groen bolletje), iemand anders staat te laden (rood bolletje), of dat de paal buiten gebruik of onbereikbaar is (rood bolletje met een streep). Snelladers herken je aan het symbool met dubbele in plaats van enkele flits. Met een druk op de knop geef je Google Maps of een andere navigatie-app de opdracht om de snelste route naar je laadpaal te plannen.

Download de ANWB Onderweg app