Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB Routeplanner voor elektrische auto’s

1 februari 2021

Zorgeloos op weg met een elektrische auto. De ANWB Routeplanner is nu ook te gebruiken om een route te berekenen voor stekkerauto’s. Je krijgt dan een route inclusief laadstops en laadtijd.

Aan tankstations langs de snelweg geen gebrek, ze staan ook nog eens goed aangegeven met borden. Dat laatste geldt niet voor (snel)laadpalen. Hoewel ons land de hoogste dichtheid van laadstations heeft, moet je maar net weten waar ze zitten. Als je ze gevonden hebt, hoe lang moet je je auto dan opladen? En hoe zit dat eigenlijk in de rest van Europa? Dat zijn vragen waarop de ANWB Routeplanner nu een antwoord heeft.

De ANWB Routeplanner was al te gebruiken om snelle, korte en leuke routes te berekenen voor auto’s, fietsen, elektrische fietsen, het OV en wandelen. Daar is de elektrische auto aan toegevoegd. Kies bij type auto voor elektrisch, selecteer simpelweg het type auto, hoe vol de batterij is opgeladen bij vertrek en hoe vol de batterij moet zijn bij aankomst. Je krijgt dan een route op maat, inclusief laadstops. Ook krijg je te zien hoe lang je je auto moet opladen bij elke stop, soms is een paar minuten laden al voldoende om de eindbestemming te halen.

De Routeplanner is niet alleen handig voor bezitters van een elektrische auto. Heb je nu een auto op benzine of diesel maar twijfel je of elektrisch rijden voor jou haalbaar is? Gebruik dan de Routeplanner om te bekijken hoe een familiebezoek aan de andere kant van het land of een vakantierit uitpakt met een elektrische auto. 

Goede ideëen? Stuur ze in!

Momenteel bevindt de ANWB Routeplanner voor elektrische auto’s zich nog in de testfase. Dat betekent dat we achter de schermen nog druk bezig zijn met het verbeteren en toevoegen van functionaliteiten. Heb je zelf een idee of opmerking over hoe we onze Routeplanner nog beter kunnen maken? Stuur ze dan in via ons suggestieformulier!