Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Occasions voor € 2500

Welke tweedehands auto's zijn er tot € 2500?

Heb je een klein budget voor een occasion? Deze gebruikte auto's zijn er tot € 2500.

Geduldig zoeken en streng zijn in je selectie

Voor 2.500 euro een auto kopen klinkt eng, maar met wat vuistregels is er ook in deze lage prijsklasse echt wel een prima auto te vinden. Neem de tijd en wees streng in je selectie. Zoek dus naar zoveel mogelijk zekerheden om de kans op een miskoop zo klein mogelijk te maken. Bedenk dat er ook vaste lasten zijn. Zo lijkt het misschien interessant om een kleine spaardiesel te kopen, zoals een Fiat Punto of een VW Polo, omdat die zo goedkoop zijn in aanschaf. Maar de wegenbelasting voor diesels is een stuk hoger en je mag er lang niet alle milieuzones mee in!

Zo beperk je de risico´s

  • Ga altijd voor een gecontroleerde NAP kilometerstand (officeel heet dat een RDW Voertuigrapport).
  • Laat een aankoopkeuring uitvoeren. Dat is best duur in verhouding tot het aankoopbedrag, maar kan wel bittere teleurstelling voorkomen (en dat is nog veel duurder).
  • Zoek naar een auto met een aantoonbare goede staat van onderhoud; dus met onderhoudsrekeningen.
  • Ga naar de website van de RDW en kijk of de gegevens en het kenteken kloppen.
  • Vind uit hoeveel eigenaren de auto gehad. Maar een ton op de teller en acht eigenaren gehad? Dat is waarschijnlijk foute boel.
  • Maak natuurlijk een grondige proefrit.
  • Zoek uit of de auto schade heeft gehad. Bel bijvoorbeeld de garagist die de auto in onderhoud had (zie de rekeningen die bij de auto zitten). 

Er zijn veel sites waarop je kunt zoeken naar auto's tot 2.500 euro, maar wij keken natuurlijk op de occasionsite van de ANWB.

Nissan Micra is lekker compact

Het aanbod Nissan Micra’s tot 2500 euro is verassend groot. Voor dit geld moet je wel accepteren dat de kilometerstanden doorgaans (ver) boven de 200.000 kilometer liggen. Het model vanaf 2006 kan qua uiterlijk ook nu nog prima mee, het model van voor dat bouwjaar ziet er echt oud uit (en is dat natuurlijk ook). Check of de distributieketting tijdig is vervangen en of het stuurhuis in orde is. Na 200.000 km wil daar wel eens een probleem mee zijn en vervangen is voor een auto van 2500 erg duur. Op deze twee punten na is de Micra een aanrader voor wie een compacte auto wil met lage kilometerkosten.

Occasiontest Nissan Micra

Toyota Avensis: ruim en betrouwbaar

Zoek je ruimte en een betrouwbare auto voor € 2.500? Maak dan eens een proefrit met een Toyota Avensis van rond bouwjaar 2008. Mits goed onderhouden zijn deze auto’s zeer betrouwbaar. De Wegenwacht kent geen euvels bij deze auto, op de 1.8-diesel na die wel eens wat olie wilde verbruiken. Het aanbod is ruim genoeg om iets van jouw gading te vinden. De Avensis is er als sedan en als stationwagon.

Occasiontest Toyota Avensis

Eigenwijze Citroën C4

De Citroën C4 is lekker eigenwijs, van binnen en van buiten. Kijk maar eens naar het dashboard en de manier waarop het suurwiel draait terwijl de stuurkolom dat niet doet! Wil je kortom iets anders-dan-anders dan is deze C4 een leuke keuze, zeker als je kiest voor de driedeurs coupé. De onderhuidse techniek is niet het allerbeste wat er te koop is, maar er is prima mee te leven. De stoelen zitten Frans comfortabel. Het onderstel is daarentegen aan de stevige kant, wat goed samengaat met zijn sportieve inborst. Let bij aankoop op zagende geluiden uit de versnellingsbak (meteen weglopen) en zoek naar een exemplaar met sluitende onderhoudshistorie, want goed onderhoud is cruciaal bij deze vrolijke Fransoos, aldus de Wegenwacht.

Occasiontest Citroën C4

Kia Cee’d: zonder poespas

Een onopvallende auto zonder poespas. Dat is de Kia Cee’d en daarin schuilt precies zijn kracht. Gewoon een super betrouwbare metgezel die je overal naartoe brengt. De Wegenwacht kent geen euvels bij deze auto. Het doel dat in de prijsklasse tot 2500 euro valt heeft een bouwjaar van rond 2007. Kortom: zoek er eentje die vertrouwen wekt door een NAP-kilometerstand en een volledige onderhoudshistorie.

Occasiontest Kia Cee'd

Alfa Romeo 159: verleidelijk Italiaans

Een Alfa is nooit een allemansvriend. Een Alfa Romeo, dus ook de 159, koop je heel bewust omdat die gewoon precies bij je smaak past. In de regel ben je dan wel een autoliefhebber. Zoek een mooie en goeie, helemaal naar je zin en je koopt voor een bescheiden prijs een auto die je levenslang niet vergeet. De Alfa Romeo 159 is als occasion zwaar ondergewaardeerd, precies zoals dat ook gold toen de auto nog nieuw werd geleverd. Met de auto is niks mis, de Wegenwacht kent maar een paar euvels, die zijn van elektronische aard en eenvoudig op te lossen. Zorg wel dat je een fris exemplaar vindt mét een NAP-stand en een volledige onderhoudshistorie!

Occassiontest Alfa Romeo 159

Bekijk ons aanbod van alle auto's onder de € 2500

Of bekijk wat Frank en Gert vinden onder de gebruikte auto’s in de prijsklassen van 5000, 7500 en 10.000 euro.

Wat koop je voor € 5000?

Wat koop je voor € 7500?

Wat koop je voor € 10.000?

Speciaal voor jou geselecteerd

Vanaf309,-p.m.
Private lease van ANWB 

Zorgeloos autorijden voor een vast bedrag per maand. Nu als aanbieding de Peugeot 208.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Huur je auto bij de ANWB 

Huur een auto bij de ANWB in binnen- en buitenland. Tegen aantrekkelijke all-in tarieven. Goed verzekerd en zonder eigen risico!

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.