Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wat koop je voor € 2500

Welke auto's zijn er beschikbaar tot € 2500?

In de videoserie ´Wat koop je voor…? behandelen Frank en Gert gebruikte auto’s in de prijsklassen van 2.500, 5.000, 7.500 en 10.000 euro. Ze trappen af met: wat koop je voor… 2.500 euro? We kiezen steeds een zeer gangbaar model, een bijzonder model en een elektrisch aangedreven auto. Bekijk video:


Risico’s beperken

Shoppen naar een tweedehands auto in de prijsklasse tot 2.500 euro is een lastige aangelegenheid. Het is betrekkelijk weinig geld dus het aanbod kan dubieus zijn. Hoe kun je de risico´s beperken? Ga altijd voor een gecontroleerde NAP kilometerstand, zoek naar een auto met een aantoonbare goede staat van onderhoud; dus met onderhoudsrekeningen.

Ga naar de site van de RDW en kijk of de gegevens en het kenteken kloppen. Vind uit hoeveel eigenaars ie gehad. Maar een ton op de teller en acht eigenaren gehad? Das waarschijnlijk foute boel. O ja, en maak natuurlijk een grondige proefrit. Er zijn veel sites waarop je kunt zoeken, maar wij keken natuurlijk op de occasionsite van de ANWB.

Tweedehands Fiat Stilo: ruim en zeer betaalbaar

Fiat is groot geworden met de bouw van praktische, betaalbare auto’s voor gezinnen. En ruim is ie. Zowel voorin als achterin. Het exemplaar dat wij vonden is zeventien jaar oud. Het is een Edizione Cool wat inhoudt dat hij een airco heeft. En die werkt gelukkig ook nog! Fijn, want als ie het niet doet kan dat een hoge kostenpost zijn om te repareren.

Deze versie heeft een 1.4 liter viercilinder en die voelt nog altijd lekker alert en levendig aan. En dat voor nog geen 2.500 euro! Volgens de wegenwacht zijn er wel wat euveltjes van elektronische aard. De stuurbekrachtiging valt soms weg en als je de voorstoel vaak verstelt en dus heen en weer beweegt, kan je de stekker van de gordelspanner lostrekken, waardoor een alarmerende melding op je dashboard krijgt.

Elektrisch rijden voor 2.500 euro? Vergeet het maar!

Voor 2.500 euro kun je weliswaar een elektrisch aangedreven voertuig vinden, alleen is het absoluut geen auto! Dat kun je met dit budget echt vergeten. Zelfs een hybride kom je niet tegen. Je kunt hooguit een elektrische fiets kopen – al zijn ook die soms duurder!

Begin jaren 80 bedacht een Engelse miljonair de Sinclair C-5. Het werd geen succes. De beroemdste eigenaren waren William en Harry van het Britse koningshuis om ermee te spelen in de Paleize tuinen. De actieradius was zeer beperkt en de topsnelheid bedroeg maar 24 km/h in dit ding. Een beetje elektrische fiets gaat tegenwoordig harder!

Leuk en bijzonder: Rover 25 Streetwise

Je komt voor 2.500 ook een hoop leuke en gekke auto’s tegen. Of auto’s waaraan je niet zo gauw denkt, zoals de Rover 25 Streetwise. Hij is gebouwd van 2003 tot en met 2005 en is gebaseerd op een normale 25 – die toen sinds 1999 op de markt was. Het exemplaar dat Frank en Gert vonden kost maar 1.699 euro. Dus er is nog wat budget om eventueel kleine zaken te repareren. Motor loopt als een zonnetje, bak schakelt zonder haperen, hij remt keurig in een rechte lijn, besturing is prima, er trilt niks. En hij heeft een apk tot maart volgend jaar! Rover bestaat inderdaad al lang niet meer, maar onderdelen zijn nog wel verkrijgbaar. Je kunt hem dus het beste bij een algemene Bovag- of vakgarage in onderhoud doen.

Geduldig zoeken en streng zijn in je selectie

Voor 2.500 euro een auto kopen klinkt eng, maar met wat vuistregels is er ook in deze lage prijsklasse echt wel een prima auto te vinden. Neem de tijd en wees streng in je selectie. Zoek dus naar zoveel mogelijk zekerheden om de kans op een miskoop zo klein mogelijk te maken. Bedenk dat er ook vaste lasten zijn. Zo lijkt het misschien interessant zijn om een kleine spaardiesel te kopen, zoals een Fiat Punto of een VW Polo, omdat die zo goedkoop zijn. Maar de wegenbelasting voor diesels is een stuk hoger en je mag er lang niet alle milieuzones mee in!

Bekijk ons aanbod van alle auto's onder de € 2500

Of bekijk wat Frank en Gert vinden onder de gebruikte auto’s in de prijsklassen van 5000, 7500 en 10.000 euro.

Wat koop je voor € 5000?

Wat koop je voor € 7500?

Wat koop je voor € 10.000?

Speciaal voor jou geselecteerd

Vanaf309,-p.m.
Private lease van ANWB 

Zorgeloos autorijden voor een vast bedrag per maand. Nu als aanbieding de Peugeot 208.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Huur je auto bij de ANWB 

Huur een auto bij de ANWB in binnen- en buitenland. Tegen aantrekkelijke all-in tarieven. Goed verzekerd en zonder eigen risico!

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen.