Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Zoek je een goedkoop tankstation in de buurt?

Zo vind je snel de dichtstbijzijnde én goedkoopste tankstations

Waarschijnlijk ken je de goedkoopste tankstations in je eigen omgeving en langs routes die je vaak rijdt. Maar ben je op een onbekende plek, dan is het soms even zoeken. Met de ANWB Onderweg app vind je eenvoudig een tankstation in de buurt van jouw locatie en navigeer je er snel naartoe. Handig!

Een tankstation zoeken met de Onderweg app

Ben je onderweg en zoek je een tankstation? Dan is de ANWB Onderweg app je beste vriend. De app toont alle tankstations in Nederland en Europa, met de actuele brandstofprijzen.

  • Je ziet het dichtstbijzijnde tankstation, inclusief de prijs per liter brandstof.
  • Klik vervolgens op de goedkoopste - of dichtstbijzijnde als de nood aan de man is - en de navigatie in de app leidt je snel naar het gekozen tankstation.
  • Van tevoren prijzen checken scheelt je misschien wel een tientje of meer!

Met de ANWB Onderweg app kun je dus goedkoop tanken in landen als Duitsland, Belgie, Frankrijk, Italie, en Spanje en andere Europese landen.

Nog meer handige functies

Heb je de Onderweg app, dan heb je nog meer handige functies in je broekzak. Zoals zoeken naar goedkoopste parkeerplaatsen (of mogelijk zelfs gratis parkeerplaatsen in je directe omgeving). Je kunt je parkeeracties zelfs met een druk op de knop afrekenen! Wat de app nog meer in huis heeft, lees je op de speciale pagina over de Onderweg app. De app is beschikbaar voor Android en iPhone.

Tankstation zoeken met de Routeplanner

Een andere optie om een tankstation in de buurt te vinden, is met behulp van de ANWB Routeplanner. Voer je route in en klik op de optie ‘Tankstations en prijzen’. Je ziet alle tankstations langs de route en de kleur van het station geeft aan of het een ‘duur’ (rood), ‘normaal’ (oranje) of 'scherp geprijsd' (groen) station is. 

Tankstation in België

Ga je naar België of rijd je er doorheen op weg naar je vakantiebestemming, dan loont het om uit te zoeken bij welk tankstation je daar het goedkoopst kunt tanken. Handig om te weten: langs de Belgische snelweg betaal je bij elk tankstation dezelfde prijzen, daarbuiten variëren de prijzen enorm. Met de ANWB Onderweg app vind je actuele brandstofprijzen in België van vrijwel alle tankstations.

Tankstations in Duitsland

Passeer je de Duitse grens, dan kun je vaak ook daar buiten de snelwegen voordeliger tanken dan in Nederland. Met de ANWB Onderweg app vind je de prijzen van bijna alle Duitse tankstations. Let wel op de datum bij de prijzen. Niet elk tankstation is even actueel en dan kan het dus gebeuren dat je toch duurder uit bent als je ter plekke aanlegt. Op de Duitse snelwegen geldt hetzelfde als in Nederland: het is er echt een stuk duurder. Om te besparen is een omwegje vaak lonend. 

Algemene tips voor goedkoop tanken

Een onbemand tankstation dat niet aan een snelweg ligt, biedt bijna altijd de goedkoopste prijzen. Zoals tankstations van Tinq en Tango, die trouwens zelfs aan de snelweg relatief goedkopere brandstofprijzen hanteren. Bekijk ook eens de tips over goedkoop tanken en zuinig rijden.

Wat is de beste dag om te tanken?

Maandag blijkt de duurste dag te zijn om te tanken, omdat de tankstations dan minder korting geven. Zaterdag is een goede dag, dan stunten veel ketens met brandstofprijzen. Soms verschillen de prijzen zelfs per dagdeel: zo is tanken in de ochtend vaak duurder dan tanken in de avond.

Nu10%korting
De beste pechhulp, altijd dichtbij 

We doen er alles aan je zo snel mogelijk in eigen auto weer op weg te helpen. Nu met 10% korting op Wegenwacht Europa Standaard.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Shop auto-artikelen 

Van poetsmiddelen tot fietsendrager en veiligheidshesje tot zonnescherm en meer! Shop hier alles voor in en op je auto!

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Alles voor onderweg in 1 app: brandstofprijzen en laadpalen zoeken, files vermijden, parkeren en pech melden.