Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Wesley Smit, Made by Wesley

Made by Wesley is een eenmanszaak die gerund wordt door Wesley Smit uit Den Haag. Hij is werkzaam als aannemer en specialiseert zich in badkamers in het hogere segment. Sinds begin dit jaar is hij lid van Wegenwacht voor de Zaak.

Waarom Made by Wesley lid is van de Wegenwacht

  • Rijdt in een bedrijfsbus, die alleen door Wegenwacht voor de Zaak geholpen kan worden
  • Maakt gebruik van de ANWB Mobiliteitskaart voor andere vormen van mobiliteit
  • Lidmaatschap kan in de toekomst eenvoudig uitgebreid worden naar meerdere voertuigen

Wesley Smit, eigenaar van Made by Wesley: “Met mijn nieuwe bus hoop ik dat ik niet meer stil kom te staan”

Wesley werkt sinds 2017 voor zichzelf en runt een succesvolle eenmanszaak als aannemer. Sinds een paar jaar focust hij zich op badkamers, voornamelijk in het hogere segment. Wesley: “Ik word regelmatig benaderd via Instagram, waar ik mijn werk deel. Zo ben ik dit jaar begonnen met een project waar ik zelf volledig de vrije hand had qua uitzoeken en samenstellen van een badkamer. De opdrachtgever woont op dit moment in Berlijn en kon vanwege de huidige coronamaatregelen zelf niet langskomen. Aan de hand van foto’s op Instagram en communicatie via WhatsApp zijn we samen tot een badkamer gekomen voor zijn appartement in Amsterdam. Hier ben ik echt trots op en ik streef ernaar om dit vaker te kunnen doen”.

Overzichtelijke administratie en minder losse bonnetjes

Wesley is al sinds zijn negentiende lid van de Wegenwacht, maar voorheen als particuliere klant. In januari 2021 besloot hij om over te stappen op een zakelijk lidmaatschap. “Ik werd er door mijn vriendin op gewezen dat als ik nu pech zou krijgen, ik niet geholpen zou kunnen worden omdat ik in een zakelijke bus rijd. Daar was ik niet van op de hoogte. Daarnaast zag ik dat ANWB voor de Zaak ook een Mobiliteitskaart heeft voor ondernemers. Dat leek me een ideaal product voor erbij”, vertelt Wesley.

Met de Mobiliteitskaart kan getankt worden en kunnen zakelijke klanten ook gebruik maken van het ov en andere vormen van mobiliteit. Wesley: “Dat is zeker een leuke bijkomstigheid. Ik was al op zoek naar manieren om het voor mij en mijn boekhouder wat overzichtelijker te maken qua facturering en losse bonnetjes. Ik gebruik regelmatig Uber en huur weleens een OV-Fiets, wat ook inbegrepen zit bij de Mobiliteitskaart. Fijn dat dit bij de ANWB mogelijk is”.

“Stilstaan komt mijn planning niet ten goede”

Wesley stapte vorig jaar over van een personenauto naar een bedrijfsbus. “Ik rijd nu in een lichtblauwe Ford Transit Custom. Toen ik met mijn bedrijf begon reed ik nog rond in een personenauto. Met een financial lease-regeling heb ik uiteindelijk de bus aangeschaft, die volgend jaar volledig is afbetaald. Ik ben er erg blij mee”, vertelt Wesley.

Op tijd komen en zorgen dat de opdracht goed verloopt is belangrijk voor Wesley. “Met een oudere auto is de kans groter dat je stil komt te staan. Daarom heb ik wat langer gespaard voor een goede bedrijfsbus. Stilstaan komt mijn planning niet ten goede. De Wegenwacht heeft mij in het verleden twee keer met mijn oude auto moeten helpen. De eerste keer was in de winter, toen mijn accu leeg was. De tweede keer kon ik mijn elektrische deurvergrendeling niet openen, want de batterij van mijn sleutel was leeg. In beide gevallen was de Wegenwacht gelukkig binnen een half uurtje aanwezig en konden ze me snel helpen. Met mijn nieuwe bus hoop ik dat ik niet meer stil kom te staan”, aldus Wesley.

“De aannemer in mij zou eigenlijk alles willen aanpakken”

Het gaat goed met Wesley’s bedrijf en daarom maakt hij steeds vaker gebruik van derden om hem te helpen met opdrachten. Wesley: “Wellicht dat ik daarom in de toekomst mijn eenmanszaak zal omzetten naar een bv. Dan zullen er wellicht ook meerdere bedrijfsauto’s volgen en zal ik ook daar een Wegenwacht voor de Zaak lidmaatschap voor afsluiten, in combinatie met een Mobiliteitskaart”.

Iets waar Wesley naar uitkijkt is zijn nieuwe woning, die hij onlangs samen met zijn vriendin heeft gekocht. Uiteraard gaat hij zelf klussen in de woning. “Veel mensen zeggen dat het er al goed uitziet, maar de aannemer in mij zou eigenlijk alles willen aanpakken. Ik zie dat het nog vrijer en mooier kan. Maar in eerste instantie zullen we in fases gaan verbouwen. Ik heb het heel druk op dit moment en kan maar een maandje vrij nemen. Vóór 2023 zal alles verbouwd zijn!”, vertelt Wesley trots.

Bekijk ook

Onze dienstverlening voor MKB

Speciaal voor ondernemers

Wegenwacht® voor de Zaak 

Hulp bij pech speciaal voor ZZP en MKB, of je nou privé of zakelijk rijdt. Ook in het buitenland.

ANWB Zakelijke Lease 

Voordeliger zakelijk leasen met ANWB voor de Zaak. Je hebt geen onverwachte kosten en je kunt zorgeloos autorijden.

Pechhulp voor klein zakelijk 

Pech met de zakenauto of bestelbus? Vertrouw op Wegenwacht voor de Zaak.

Mijn ANWB voor de Zaak 

Op Mijn ANWB voor de Zaak kun je online eenvoudig je Wegenwacht services beheren, muteren en informatie vinden over je lidmaatschap.