Contact & service ANWB voor de Zaak

Op Mijn ANWB voor de Zaak pas je zelf heel makkelijk je bedrijfsgegevens aan, wijzig je kentekens of je pakket. Heb je een vraag? Stel deze aan onze virtuele assistent Iris of kijk bij de veel gestelde vragen.

 

Vraag & Antwoord

Voor het lidmaatschap van ANWB voor de Zaak betaal je per bedrijf voor je lidmaatschap. Aanvullend kies je per kenteken het gewenste Wegenwachtpakket. Je ontvangt kentekenvoordeel als je meerdere kentekens aanmeldt. Afhankelijk van het aantal kentekens ontvang je een jaarlijks terugkerende korting.

Bekijk de tarieven

Het lidmaatschap van ANWB voor de Zaak is een lidmaatschap dat speciaal is afgestemd op bedrijven (ZZP en MKB). Het wordt geregistreerd op naam bedrijf/KvK-nummer. Je Wegenwacht Services worden op kenteken geregistreerd. Je bent verzekerd van pechhulp ongeacht het doel van de reis (zowel zakelijk als privé) en ongeacht wie er in het voertuig rijdt. Tevens biedt het lidmaatschap diverse voordelen.

Als lid profiteer je van vele voordelen. Denk hierbij aan kentekenvoordeel op pechhulp (hoe meer kentekens je aanmeldt, hoe meer korting je ontvangt), ANWB Parkeren, ANWB Tankpas, korting op diverse producten in de ANWB-winkels (nog niet in onze webwinkel), gratis ANWB-routekaarten en ledenwijzers, gratis nieuwsbrief, het verenigingsblad de Kampioen, en recht op juridisch advies op gebied van verkeer. Het is helaas nog niet mogelijk om gebruik te maken van de aanbiedingen in de Kampioen.

Je kunt ANWB voor de Zaak heel eenvoudig online aanvragen.

Voor het lidmaatschap van ANWB voor de Zaak betaal je per bedrijf voor je lidmaatschap. Aanvullend kies je per kenteken het gewenste Wegenwachtpakket. Je ontvangt kentekenvoordeel als je meerdere kentekens aanmeldt. Afhankelijk van het aantal kentekens ontvang je een jaarlijks terugkerende korting.

Bekijk de tarieven

Ja, je kunt beide lidmaatschappen behouden. Als je recht wil blijven houden op de persoonsgebonden producten en diensten van de ANWB, zoals bijvoorbeeld de ANWB Visa Card, is het noodzakelijk om het persoonlijke lidmaatschap te behouden.

Mocht je je persoonlijke lidmaatschap willen beëindigen, dan bestaat de mogelijkheid om ook je privéauto bij ANWB voor de Zaak onder te brengen. Wil je je persoonlijke lidmaatschap  beëindigen bij het aangaan van een lidmaatschap ANWB voor de Zaak, neem dan contact op met Customer Services via +31(0)88 269 7373 (ma - vr: 09.00 - 17.00 uur). Mocht je nog vragen hebben dan kun je ook contact opnemen via Whatsapp: antwoord binnen 1 uur (binnen openingstijden).

Uw lidmaatschap van ANWB voor de Zaak is geldig vanaf twee kantoordagen na inschrijving. Na 1 jaar is uw lidmaatschap dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van 4 weken.

Het lidmaatschap dient bij voorkeur telefonisch te worden opgezegd bij Customer Services via +31(0)88 269 7373 (ma - vr 09.00 – 17.00 uur). Mocht je nog vragen hebben dan kun je ook contact opnemen via Whatsapp: antwoord binnen 1 uur (binnen openingstijden).

Opzeggen kan ook via Mijn ANWB voor de Zaak. Klik bij Voertuigen op 'Dekking beëindigen'. 

Voor het uitvoeren van onze diensten, zoals bijvoorbeeld pechhulpverlening ontkomen wij er niet aan dat wij persoonsgegevens vast moeten leggen. Je kunt erop vertrouwen dat wij hier zeer zorgvuldig mee omgaan. Wil je meer weten over de omgang van de ANWB met jouw persoonsgegevens dan kun je het privacy-statement lezen.
Je kunt jouw gegevens inzien Mijn ANWB voor de Zaak. Verzoeken hierover kun je via ons contactformulier indienen. Kies de optie “overige vragen” en geef in de toelichting aan welke gegevens je nodig hebt. Voor verstrekking van gegevens zullen we je vragen om je identiteitsbewijs

In Nederland kun je heel eenvoudig online pech melden bij de ANWB Alarmcentrale.

Direct online pechmelden

Telefonisch

De ANWB Alarmcentrale is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar voor hulp. Bij pech kun je bellen via telefoonnummer +31 (0)88 269 21 00.

Informatie over onze Wegenwacht pakketten.

Tevens vind je informatie in onze Algemene Voorwaarden.

 

In Nederland zal altijd gezocht worden naar zo gelijkwaardig mogelijk vervoer. In Europa is dit afhankelijk van het pakket:

 • Europa standaard, meestal gewone personenauto. Maximale cataloguswaarde 25.000 euro.
 • Europa compleet, zo gelijkwaardig mogelijk.

Als je lid bent van ANWB voor de Zaak en het pakket Europa standaard of Europa compleet hebt afgesloten, heb je ook in het buitenland (Europa) recht op pechhulpverlening. Onze buitenlandse zusterclubs bieden je soortgelijke hulp als de Wegenwacht dat in Nederland doet.

Na aanmelden heb je na twee werkdagen recht op pechhulp.

Elk ANWB voor de Zaak lid heeft toegang tot een persoonlijk omgeving op 'Mijn ANWB voor de Zaak'. Je kunt inloggen met je lidmaatschapsnummer en wachtwoord dat je middels een brief of e-mail heeft ontvangen.

Als je je wachtwoord kwijt bent, kun je een nieuw wachtwoord aanvragen via de optie “wachtwoord vergeten” op het inlogscherm. Gebruik hier het e-mailadres dat bij ons bekend is.

Inloggen op Mijn ANWB voor de Zaak

Je voegt nieuwe kentekens eenvoudig zelf toe via Mijn ANWB voor de Zaak.

Je kunt inloggen met je lidmaatschapsnummer en wachtwoord dat je middels een brief of e-mail hebt ontvangen. Als je je wachtwoord kwijt bent, kun je een nieuw wachtwoord aanvragen via de optie “wachtwoord vergeten” op het inlogscherm. Gebruik hier het e-mailadres dat bij ons bekend is.

Je dient zelf een kenteken af te melden via Mijn ANWB voor de Zaak. Bij afmelding binnen het jaar krijg je geen restitutie.

Op dit moment ontvang je de factuur van je Wegenwacht Services per post. Binnenkort zul je deze digitaal ontvangen en kunnen inzien in Mijn ANWB voor de Zaak.

Gebruik ons contactformulier en vermeld dat je een kopie factuur wilt ontvangen, en tevens je lidmaatschapsnummer en naam bedrijf. Je ontvangt de kopie factuur per e-mail.

Het wijzigen (aan- of afmelden) van kentekens heeft geen invloed op de jaarfactuur. Wanneer je 4 weken voor de contractvernieuwing wijzigingen doorvoert in uw wagenparkgegevens dan zie je de wijzigingen wel terug op je jaarfactuur.

Ga naar Mijn ANWB voor de Zaak en controleer je wagenpark. Staat er iets niet goed, dan kun je dit eenvoudig zelf aanpassen.

 • Afmelding van wegenwachtproducten gedurende de loop van je contractjaar geven geen recht op premie teruggave. Dus je ontvangt ook geen nieuwe factuur. Je kunt deze producten, die actief blijven tot het einde van je contractperiode, wel aan andere of nieuwe voertuigen koppelen.
 • Na het wisselen van kentekens ontvangt je geen nieuwe factuur.
 • Aanmelding van wegenwachtproducten zorgt wel voor een aanvullende factuur.

 • Als je nieuwe producten of voertuigen heeft toegevoegd aan je contract, zult je binnen 3 weken een factuur ontvangen.
 • 2 weken na de datum van contractvernieuwing ontvangt je een nieuwe jaarfactuur.
 • Tip: controleer regelmatig in Mijn ANWB voor de Zaak of je wagenpark, adresgegevens en betalingsgegevens nog kloppen in je contract.

28 dagen na de datum die staat vermeld op de factuur

 • Is je kvk nummer niet gewijzigd
  Betaal de factuur en geef per mail (anwbvoordezaak@anwb.nl) de juiste bedrijfsnaam door. Vermeld hierbij je lidmaatschapsnummer.
 •  Is je kvk nummer gewijzigd
  - Gebruik ons contactformulier en vermeld je oude en de nieuwe bedrijfsnaam en KvK nummer.
  - Vermeld je lidmaatschapsnummer en alle gegevens die aangepast moeten worden
  - Indien je een gewijzigd factuur wenst te ontvangen, verzoeken wij dit duidelijk aan te geven.
   

Wijzigingen in je financiële gegevens, zoals het rekeningnummer, kun je doorgeven via ons contactformulier. Vermeld ook je lidmaatschapsnummer.

 • Financiële gegevens kun je eenvoudig inzien in Mijn ANWB voor de Zaak.
  Direct inloggen op Mijn ANWB voor de Zaak.  

  Je kunt inloggen met je lidmaatschapsnummer en wachtwoord dat je middels een brief of e-mail hebt ontvangen. Als je je wachtwoord kwijt bent, kun je een nieuw wachtwoord aanvragen via de optie “wachtwoord vergeten” op het inlogscherm. Gebruik hier het e-mailadres dat bij ons bekend is.

De ANWB Mobiliteitskaart is een zakelijke kaart waarmee reizen een stuk eenvoudiger wordt. Je kunt kiezen uit drie pakketten: Auto Compleet, OV Compleet of Compleet. Net wat het beste bij jou als werknemer (MKB), werkgever (MKB) of zzp'er past. Alle zakelijke reiskosten die je met je ANWB Mobiliteitskaart maakt, worden verzameld op één factuur met BTW. Je betaalt maandelijks achteraf. Geen gedoe met bonnetjes of voorschieten van bedragen. Alle facturen en reistransacties staan in je Mijn ANWB Mobiliteitskaart omgeving. Handig voor je boekhouding! 

Daarnaast maak je eenvoudig gebruik van allerlei verschillende vormen van mobiliteit zoas bijvoorbeeld het openbaar vervoer, deelauto's van GreenWheels, Amber, Sixt Share en Mywheels en elektrische scooters van Check. Veel reismogelijkheden dus die allemaal met een eenvoudige adminstratie te gebruiken en betalen zijn. 

Ja, als werkgever van een MKB-bedrijf kun je de ANWB Mobiliteitskaart zowel voor jezelf als voor je medewerkers aanschaffen. Bij het bestellen kan je aangeven hoeveel kaarten je wilt bestellen. Na het ondertekenen van het contract met onze partner Shuttel en het afgeven van SEPA-machtiging ontvang je dan inloggegevens voor je eigen werkgeversportal. In deze portal nodig je vervolgens jouw werknemers uit om hun eigen ANWB Mobiliteitskaart aan te vragen. Jij bepaald welke kaart welke werknemer mag aanvragen. 

Verandert er iets in je personele bezetting dan kan je in diezelfde portal een kaart deactiveren of er juist een aanvragen voor een nieuwe werknemer bijvoorbeeld. 

De ANWB Mobiliteitskaart is een persoonsgebonden kaart. Hij is voorzien van een naam maar geen kenteken. 

Voor de aanschaf van een ANWB Mobiliteitskaart rekenen we geen opstartkosten of andere administratieve kosten, enkel maandelijkse abbonnementskosten. Daar bovenop betaal je voor de (mobiliteits)diensten die je met de kaart afrekent. Als je de kaart niet gebruikt, betaal je dus alleen de maandelijkse kaartkosten.

De maandelijkse kosten variëren van 3,99 exclusief btw (per mobiliteitskaart) tot 5,99 exclusief btw per maand. Dit is afhankelijk van het pakket dat je kiest:

 • Auto Compleet: 3,99 per kaart per maand
 • OV Compleet: 4,99 per kaart per maand
 • Compleet: 5,99 per kaart per maand

Bij Auto Compleet en Compleet heb je de mogelijkheid om laden en de wasstraat te activeren en kan je ervoor kiezen om te tanken in heel Europa. Dit zijn optionle keuzes die je kunt maken waar we geen extra kosten voor rekenen. Ook niet in de maandelijkse kosten. 

Toch liever contact opnemen?

Vraag stellen

Heb je een vraag? We helpen je graag. Voor zakelijke vragen kan je contact met ons opnemen via ons contactformulier. Je ontvangt binnen twee werkdagen antwoord.

Voor vragen of hulp bij bestellen kan je ook contact opnemen met de afdeling Customer Services.
Openingstijden: ma t/m vr: 09:00 - 17:00 uur

 • Stel je vraag via Whatsapp: antwoord binnen 1 uur (binnen openingstijden)
 • Stel je vraag via Facebook: antwoord binnen 1 uur (binnen openingstijden)
 • Of bel via telefoonnummer +31 (0)88 269 7373 (lokaal tarief)

Meld pech

Wil je pech melden in Nederland? Dan kan dat eenvoudig digitaal. Je pechmelding wordt direct behandeld door onze ANWB Alarmcentrale. We zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week bereikbaar voor hulp.

Direct online pechmelden


Bel in of vanuit het buitenland?

Neem contact op via telefoonnummer +31 (0)88 269 21 00.

 

Klacht indienen

ANWB voor de Zaak wil haar leden naar alle tevredenheid van dienst zijn. Mocht je toch niet tevreden zijn, dan vernemen wij dat graag.

Heb je een klacht over de hulpverlening van de Wegenwacht stuur dan een bericht naar klachtenzakelijkemarkt@anwb.nl. Vermeld daarbij je lidmaatschapsnummer en het betreffende kenteken. Vul voor alle overige klachten het contactformulier in. 

Opzegging doorgeven

Het lidmaatschap dient bij voorkeur telefonisch te worden opgezegd bij Customer Services. Bel ons: 0031 88 269 73 73. Openingstijden: ma t/m vr: 09:00 - 17:00 uur.

Opzeggen kan ook via Mijn ANWB voor de Zaak. Klik bij Voertuigen op 'Dekking beëindigen'.