Laadpas voordelen
Vernieuwd aanbod

Laadpas voordelen

  • Laden voor een vast bedrag
  • Groene stroom
  • Direct online inzicht in je verbruik
Laadpas aanvragen

Zakelijke laadpas van de ANWB

Rijd je voor je bedrijf in een elektrische auto? Met de ANWB Laadpas krijg je toegang tot bijna alle openbare (snel)laadpunten in Nederland. In de online omgeving kun je eenvoudig al je transacties inzien. De ANWB Laadpas, in samenwerking met Eneco eMobility, maakt het mogelijk om je elektrische auto tegen een vaste prijs per kilowatt op te laden. 

Bij ons betaal je geen kosten voor de laadpas. Je betaalt enkel eenmalig € 1,95 aan verzendkosten. De laadpas is nu ook aan te vragen voor zzp’ers en mkb’ers en hun medewerkers.

De voordelen van de ANWB Laadpas

  • Eenvoudig online je transacties inzien
  • Opladen met 100% duurzame stroom
  • Overal in Nederland opladen voor een vast tarief per kWh


Met of zonder abonnement?

Je kunt kiezen voor een laadpas met of zonder abonnement. Zonder abonnement betaal je bij een openbaar laadpunt € 0,34 starttarief + de kosten van de laadsessie (€ 0,38 per kWh). Bij snelladen betaal je een vast tarief van € 0,69. De enige uitzonderingen zijn de laadpalen van Ionity en Fastned. Met je ANWB Laadpas betaal je daar het tarief van de aanbieder.

Laad je je auto vaak op? Dan kan een abonnement voordeliger uitpakken. Je betaalt dan € 3,99 per maand en je hebt geen starttarief per laadsessie meer. De laadkosten blijven hetzelfde. In beide gevallen is de laadpas of druppel zelf gratis en betaal je enkel eenmalig € 1,95 aan verzendkosten.

Vermelde prijzen zijn inclusief btw.

Voor laden in het buitenland geldt een vast tarief dat kan verschillen per land. Wil je meer weten hierover? Bekijk de laadtarieven in het buitenland.

Wil je ook een laadpaal laten installeren bij je bedrijf? Ook hier kunnen wij je bij helpen.

Laadpas aanvragen

Top 5 veelgestelde vragen

Met de gratis laadpas kun je in Nederland bij vrijwel elk publiek laadpunt opladen. Door je pas te scannen bij het laadpunt start je laadsessie. De sessie stopt als je de laadpas weer scant bij de laadpaal. Je kunt nu de laadkabel verwijderen. Eén keer per maand ontvang je voor al je laadkosten een factuur.

Het bezit van de laadpas is gratis. Je betaalt altijd een starttarief van € 0,34 per laadsessie. Daarnaast betaal je de verdere kosten van de laadsessie. Hiervoor geldt een vast tarief per kWh.

Er zijn twee uitzonderingen:

  • Bij snelladen betaal je het tarief van de aanbieder. In Nederland zijn er drie aanbieders: Fastned, Ionity en Allego. Deze aanbieders tonen hun tarief duidelijk bij het laadpunt.
  • In het buitenland kan het tarief per land en laadpuntexploitant verschillen. Bekijk de laadtarieven in het buitenland.

Bij de laadpas met abonnement betaal je maandelijks € 3,99 en betaal je geen starttarieven. Wel betaal je de verdere kosten van de laadsessie. Hiervoor geldt een vast tarief per kWh. Door je pas te scannen bij het laadpunt start je laadsessie. De sessie stopt als je de laadpas weer scant bij de laadpaal. Je kunt nu de laadkabel verwijderen. Een keer per maand ontvang je voor al je laadkosten een factuur.

Er zijn twee uitzonderingen:

  • Bij snelladen betaal je het tarief van de aanbieder bij Fastned, Ionity en Allego. Deze aanbieders tonen het tarief duidelijk bij het laadpunt. Bij de overige snellaadpunten betaal je het vaste tarief voor snelladen.
  • In het buitenland kan het tarief per land en laadpuntexploitant verschillen.

Ja, de ANWB laadpas werkt ook in het buitenland op de meeste laadpunten. Per land kunnen er verschillen zijn in dekking of specifieke tips. Deze kun je hier terugvinden. De ANWB laadpas werkt ook in het buitenland met vaste tarieven per kWh en dat is prettig, want daarmee ontloop je het risico op onverwacht hoge kosten. Bekijk de laadtarieven in het buitenland.

Laadpuntexploitanten
In deze lijst vind je per land bij welke laadpuntexploitanten je kunt laden.

Voor de meeste oplaadpunten geldt dat je de laadpas direct kunt gebruiken. Er zijn ook aanbieders van laadpalen (CPO’s) die niet direct alle nieuwe actieve laadpassen kunnen verwerken. Je kunt er in ieder geval vanuit gaan dat binnen twee dagen na activatie op alle openbare laadnetwerken je jouw laadpas kunt gebruiken. 

Je ontvangt geen specifieke btw-factuur, wel staat de factuur op naam van je bedrijf en wordt de btw apart vermeld.

Bekijk alle veelgestelde vragen.