Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

8 tips om alles uit je pechhulp te halen

Ken jij ze al?

Wist jij bijvoorbeeld dat je in álle auto's geholpen wordt, ook als het niet je eigen auto is? Dat je altijd mag bellen bij twijfel? En de Wegenwacht ook komt voor een lekke band of een kapot achterlicht?

We zetten 8 tips voor je op een rijtje, zodat jij zoveel mogelijk uit je lidmaatschap kunt halen:

1. Ook hulp als je niet in je eigen auto rijdt

Heerlijk toeren in je moeders cabrio? Of in de auto van je vriend samen naar een festival? Busje van de buren voor een verhuizing lenen? In welke auto je ook rijdt, wij helpen je. Ook als je zelf geen auto hebt. Je Wegenwacht lidmaatschap is namelijk niet gekoppeld aan een kenteken, maar is persoonsgebonden.

Woon je samen? Dan is je vriend(in) in jullie auto voor slechts € 12,25 per jaar verzekerd van hulp bij pech en van alle andere voordelen die je bij je ANWB-lidmaatschap krijgt met de Partnerpas.

2. Foutje gemaakt? Wij lossen het op.

Stel je voor, je gooit je autodeur in het slot en plots komt het besef: je sleutels liggen nog in de auto… Ook dan schiet de Wegenwacht te hulp. Per ongeluk een lampje laten branden en sta je nu met een leeggelopen accu? Geen probleem, dat valt bij de ANWB gewoon binnen jouw pakket. En dat is fijn, want een foutje maken we allemaal wel eens.

3. Twijfel je of er iets aan de hand is? Gewoon bellen.

Brand er een lampje op je dashboard? Hoor je een raar geluid of ruik je een vreemde geur? Weet je gewoonweg even niet of er echt iets aan de hand is of wat je nou moet doen? Geen paniek, je mag altijd bellen voor advies. En zo nodig komt de Wegenwacht gewoon even langs.

4. Ook hulp bij een lekke band

Het is een van de bekendste pechgevallen: een lekke band. We helpen je direct, bijvoorbeeld door een reservewiel te plaatsen. Wist je dat steeds meer (nieuwe) auto’s geen reservewiel hebben? Daarom heeft de Wegenwacht een universeel reservewiel. Dit wiel past op bijna elke auto. Zo kun jij je weg vervolgen en je band op een later moment laten repareren. Dat scheelt tijd!

5. Geen extra kosten wanneer je hulp nodig hebt

Stilstaan met pech is niet leuk. Extra vervelend: eventuele voorrij- en sleepkosten. Gelukkig ben jij lid van de Wegenwacht. Bij ons betaal je geen voorrijkosten als je hulp inschakelt. In 9 van de 10 gevallen helpen we je direct weer op weg. En moeten we je auto toch slepen? Ook dan betaal je niets extra’s. Dat scheelt ook weer.

6. Motorfiets ook gedekt

Rijd je wel eens motor? Ook dan heb je recht op pechhulp. Omdat je pechhulp persoonsgebonden is, hoef je maar één pakket af te sluiten: geschikt voor je auto én motor.

7. Je pechhulp per maand betalen

Betaal jij je Wegenwacht pakket nog niet per maand? En hou je meer van een klein bedrag per maand betalen in plaats van het hele bedrag in een keer? Dan kun je dit meteen online regelen!

Heb je aanvullende services of extra passen? Neem dan even contact met ons op. We helpen je graag verder.

8. Ook pechhulp voor oude auto's

Alle auto's kunnen pech krijgen. Of je nou rondrijdt in een oude bak, of een nieuwere auto: wij zijn er voor je. Zonder dat we toeslagen rekenen.

Met Wegenwacht is de beste hulp altijd dichtbij. Heb je vragen? Of advies nodig bij twijfel? Eén telefoontje is genoeg!