Naar artikel

Bierroute Maastricht

Nederland, Limburg, Maastricht

  Deze wandeling door de hoofdstad van Limburg leidt langs middeleeuwse stadswallen en sfeerrijke buurten en gaat uiteraard ook over het Vrijthof, het mooiste stadsplein van de provincie. Je krijgt het een en ander mee van de rijke katholieke geschiedenis en maakt kennis met de moderne architectuur van de wijk Céramique. Vanzelfsprekend komt er ook voldoende bier aan de orde, bijvoorbeeld in de voormalige stoombrouwerij in Wyck en bij de stadsbrouwerij die het befaamde Maltezerbier heeft geherintroduceerd.

  N.B. Deze Bierroute komt uit Het grote Nederlandse bierwandelboek, uitgegeven door ANWB, met daarin nog 29 bierwandelingen in Nederland tussen 5 en 15 kilometer. Eerst nog een andere bierroute uitproberen? Probeer de Bierroute Giethoorn, Bierroute Den Bosch, Bierroute Ameland, Bierroute Zierikzee en/of de Bierroute drie Egmonden

  Tip: Wandel deze route via de gratis ANWB Eropuit app. Zoek de route in de app via de filters. Onderweg zie je op het kaartje waar je bent, zo kun je niet verdwalen.

  Shop nu
  Wandelschoenen 

  Of je wandeling nu kort of lang is, met onze schoenen loop je altijd comfortabel!

  Shop nu
  Kaarten & gidsen 

  Shop bij ANWB de leukste wandelkaarten en natuurgidsen en maak je wandeling nog leuker!

  1 + 1

  gratis
  Wandelsokken 

  Wandelsokken met goede pasvorm en demping. Bekijk het ruime assortiment sokken van de ANWB.