Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Bierroute Maastricht

Nederland, Limburg, Maastricht

Deze wandeling door de hoofdstad van Limburg leidt langs middeleeuwse stadswallen en sfeerrijke buurten en gaat uiteraard ook over het Vrijthof, het mooiste stadsplein van de provincie. Je krijgt het een en ander mee van de rijke katholieke geschiedenis en maakt kennis met de moderne architectuur van de wijk Céramique. Vanzelfsprekend komt er ook voldoende bier aan de orde, bijvoorbeeld in de voormalige stoombrouwerij in Wyck en bij de stadsbrouwerij die het befaamde Maltezerbier heeft geherintroduceerd.

N.B. Deze Bierroute komt uit Het grote Nederlandse bierwandelboek, uitgegeven door ANWB, met daarin nog 29 bierwandelingen in Nederland tussen 5 en 15 kilometer. Eerst nog een andere bierroute uitproberen? Probeer de Bierroute Giethoorn, Bierroute Den Bosch, Bierroute Ameland, Bierroute Zierikzee en/of de Bierroute drie Egmonden

Tip: Wandel deze route via de gratis ANWB Eropuit app. Zoek de route in de app via de filters. Onderweg zie je op het kaartje waar je bent, zo kun je niet verdwalen.

Shop nu
HN® Wandelschoenen 

Of je wandeling nu kort of lang is, met onze schoenen loop je altijd comfortabel!

Shop nu
Kaarten & gidsen 

Shop bij ANWB de leukste wandelkaarten en natuurgidsen en maak je wandeling nog leuker!

2e paar50%korting
Wandelsokken 

Wandelsokken met goede pasvorm en demping. Bekijk het ruime assortiment sokken van de ANWB.

Downloadgratis
ANWB Onderweg app 

Navigeer naar het startpunt van je wandeling met de Onderweg app, zoek naar tankstations en laadpalen, en gebruik de parkeerfunctie.