Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Leden5%korting

ANWB Scootmobielverzekering

  • Nu met gratis Wegenwacht Scootmobiel Service
  • Je scootmobiel altijd goed verzekerd
  • Veiligheid staat voorop met het SeeMe veiligheidspakket
Bereken je premie 

Scootmobielverzekering

Met de ANWB Scootmobielverzekering verzeker je je scootmobiel goed tegen schade en diefstal. Zo ga je veilig de weg op. Bij de ANWB ben je altijd verzekerd van deskundig advies van onze medewerkers. En heb je bijvoorbeeld schade? Dan helpen wij je met het papierwerk.

Dekking ANWB Scootmobielverzekering

WA

Wettelijke Aansprakelijkheid
  • Schade aan anderen
  • Joyriding, diefstal of pogingen daartoe
  • Aanrijding (ook door eigen schuld), beschadiging of vandalisme

All Risk

Volledig Casco
  • Schade aan anderen
  • Joyriding, diefstal of pogingen daartoe
  • Aanrijding (ook door eigen schuld), beschadiging of vandalisme

Aanvullende dekkingen

Ga voor nog meer zekerheid en sluit één of meer aanvullende dekkingen af. Zo ga je altijd goed verzekerd de weg op.

Scootmobielverzekering afsluiten

De dekking die bij je past

Bij de ANWB Scootmobielverzekering heb je de keuze uit twee basisdekkingen: Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) en Volledig Casco. Net als bij een auto ben je verplicht je scootmobiel minimaal WA te verzekeren.

Aankoopbedrag vergoed

Met een Volledig Casco scootmobielverzekering ben je bij diefstal of het onherstelbaar beschadigd raken (total loss) van je scootmobiel goed verzekerd. Als het gaat om een nieuw gekochte scootmobiel waarvan je de eerste eigenaar bent, krijg je het eerste jaar je volledige aankoopbedrag vergoed. Na dit eerste jaar is er een afschrijvingsregeling van toepassing.

Veiliger Nederland

Met een ANWB Scootmobielverzekering ben je verzekerd van de beste hulp bij schade. Maar we doen meer. Met projecten als Streetwise en de Fietsverlichtingsactie helpen we Nederland verkeersveiliger te maken. Met jouw verzekering draag je hier ook aan bij.

Kies je scootmobielverzekering

Bij de ANWB Scootmobielverzekering heb je de keuze uit twee basisdekkingen: Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) en Volledig Casco.

Net als bij een auto ben je verplicht je scootmobiel minimaal WA te verzekeren. Met de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) ben je verzekerd voor schade die je met jouw scootmobiel toebrengt aan iemand anders, of aan de spullen of het motorvoertuig van iemand anders. Schade aan je eigen scootmobiel is niet verzekerd.

Wil je een uitgebreidere scootmobielverzekering? Kies dan voor Volledig Casco (all risk) dekking. Bij een aanrijding door jouw schuld, krijg je ook je eigen schade vergoed. Daarnaast ben je onder andere verzekerd voor schade aan je scootmobiel door diefstal, joyriding, brand, storm en hagel.

Wegenwacht Scootmobiel Service gratis voor leden

ANWB-hulp bij pech onderweg. Nu een jaar gratis! Sluit nu de ANWB Scootmobielverzekering af en profiteer als ANWB-lid van dit voordeel (waarde € 56,-). Bekijk de actievoorwaarden.

Ben je nog geen lid? Tijdens het afsluiten van je scootmobielverzekering kun je direct lid worden en gebruik maken van dit aanbod. Het ANWB-lidmaatschap kost slechts €17,- per jaar. Als ANWB-lid ontvang je mooie kortingen van ons en van onze partners. Daarnaast draag je met jouw lidmaatschapsgeld bij aan diverse maatschappelijke projecten die wij ondersteunen.

Korting op het Seeme Veiligheidspakket

Bij ons staat veiligheid voorop. Voor jou als scootmobielrijder is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent. Daarom hebben wij in samenwerking met Seeme een veiligheidspakket samengesteld. Deze bestaat uit een hoofdsteun hoes, rugreflectie en een afdekhoes voor het mandje. Als je bij ons een scootmobielverzekering afsluit, ontvang je het veiligheidspakket van €33,85 voor €24,95.

 

Daarom je scootmobiel verzekeren bij ANWB

 

Eerste jaar aankoopbedrag vergoed

Bij diefstal of total loss van je nieuwe scootmobiel krijg je het eerste jaar het volledige aankoopbedrag terug.

 

Kies zelf je dekking

Naast de uitgebreide basisdekking kan je jouw scootmobielverzekering compleet maken met aanvullende dekkingen.

 

Geen eigen risico bij schade aan anderen

Bij de ANWB Scootmobielverzekering heb je geen eigen risico bij schade aan anderen. Dat is wel zo prettig.

Veelgestelde vragen

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht