ANWB Scootmobielverzekering
Leden 5% korting

ANWB Scootmobielverzekering

Je scootmobiel goed verzekerd bij ANWB. Nu met gratis Wegenwacht Scootmobiel Service.

Bereken je premie

Scootmobielverzekering

Met de ANWB Scootmobielverzekering verzeker je je scootmobiel goed tegen schade en diefstal. Zo ga je veilig de weg op. Een scootmobiel verzekeren kan veel vragen oproepen. Bij de ANWB ben je altijd verzekerd van deskundig advies van onze medewerkers. En heb je bijvoorbeeld schade? Dan helpen wij je met het papierwerk. 

Kies je scootmobielverzekering

Bij de ANWB Scootmobielverzekering heb je de keuze uit twee basisdekkingen: Wettelijke Aansprakelijkheid (WA) en Volledig Casco.

Net als bij een auto ben je verplicht je scootmobiel minimaal WA te verzekeren. Met de Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) ben je verzekerd voor schade die je met jouw scootmobiel toebrengt aan iemand anders, of aan de spullen of het motorvoertuig van iemand anders. Schade aan je eigen scootmobiel is niet verzekerd.

Wil je een uitgebreidere scootmobielverzekering? Kies dan voor Volledig Casco (all risk) dekking. Bij een aanrijding door jouw schuld, krijg je ook je eigen schade vergoed. Daarnaast ben je onder andere verzekerd voor schade aan je scootmobiel door diefstal, joyriding, brand, storm en hagel.

Eerste jaar aankoopbedrag terug bij diefstal

Met een Volledig Casco scootmobielverzekering, ben je bij diefstal of het onherstelbaar beschadigd raken (total loss) van je scootmobiel goed verzekerd. Als het gaat om een nieuw gekochte scootmobiel waarvan je de eerste eigenaar bent, krijg je het eerste jaar je volledige aankoopbedrag vergoed. Na dit eerste jaar ontvang je het verzekerd bedrag, verminderd met 1.8% per maand vanaf de 13e maand. Als je niet de eerste eigenaar bent, en het dus gaat om een tweedehands scootmobiel, keren wij altijd de dagwaarde uit.

Wegenwacht Scootmobiel Service gratis voor leden

ANWB-hulp bij pech onderweg. Nu een jaar gratis! Sluit nu de ANWB Scootmobielverzekering af en profiteer als ANWB-lid van dit voordeel (waarde € 54,-). Bekijk de actievoorwaarden.

Ben je nog geen lid? Tijdens het afsluiten van je scootmobielverzekering kun je direct lid worden en gebruik maken van dit aanbod. Het ANWB-lidmaatschap kost slechts €15,50,- per jaar. Als ANWB-lid ontvang je mooie kortingen van ons en van onze partners. Daarnaast draag je met jouw lidmaatschapsgeld bij aan diverse maatschappelijke projecten die wij ondersteunen.

Korting op het Seeme Veiligheidspakket

Bij ons staat veiligheid voorop. Voor jou als scootmobielrijder is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent. Daarom hebben wij in samenwerking met Seeme een veiligheidspakket samengesteld. Deze bestaat uit een hoofdsteun hoes, rugreflectie en een afdekhoes voor het mandje. Als je bij ons een scootmobielverzekering afsluit, ontvang je het veiligheidspakket van €33,85,- voor €24,95,-.

ANWB Scootmobielverzekering online afsluiten 

Wil je de ANWB Scootmobielverzekering afsluiten? Dat kan online heel gemakkelijk in een paar eenvoudige stappen. Je hebt na het afsluiten altijd 14 dagen bedenktijd. 

Bereken je premie

Kies je scootmobielverzekering

Dekking ANWB Scootmobielverzekering

WA

Wettelijke Aansprakelijkheid

  • Schade aan anderen

All Risk

Volledig Casco

  • Schade aan anderen
  • Joyriding, diefstal of pogingen daartoe
  • Aanrijding (ook door eigen schuld), beschadiging of vandalisme

Aanvullende dekkingen

Deze aanvullende verzekering biedt een eenmalige uitkering in geval van blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval. De verzekerde
bedragen zijn:

  • Bij overlijden € 3.000,-
  • Bij blijvende invaliditeit maximaal € 30.000,-

Schade aan je kleding en bagage door een ongeval is tot € 350,- verzekerd, ongeacht de schuldvraag. De premie bedraagt € 18,- per jaar.

Na een ongeluk helpt de ANWB je met het verhalen van de schade bij degene die het ongeluk veroorzaakt heeft. Dit gaat om zowel de materiële schade (schade aan kleding en bagage van bestuurder en passagier) als letselschade. De premie bedraagt € 17,- per jaar.

Veelgestelde vragen

Binnen 5 werkdagen na het sluiten van de verzekering ontvang je je verzekeringssticker. Duurt het langer dan vijf werkdagen? Neem dan contact met onze adviseurs op. De polis vervalt elk jaar op 1 mei, voor deze datum krijg je een nieuwe sticker toegestuurd.

Vanaf 2016 is het verzekeringsplaatje vervangen door een sticker, deze heeft dezelfde status als een verzekeringsplaatje.

Helaas kun je een gesloten scootmobiel niet bij ons verzekeren.

Onder gesloten scootmobielen verstaan we invalidenvoertuigen die overdekt zijn, maximaal 1.10 meter breed zijn en maximaal 45 km/u mogen. Veelvoorkomende merken zijn Canta, Arola of JDM.

De polis loopt door tot 1 mei, daarna moet deze opnieuw worden gesloten. Je ontvangt tijdig een verlengingsvoorstel.

Wij maken het je graag gemakkelijk. Daarom krijg je niet langer een metalen verzekeringsplaatje, maar een verzekeringssticker. Deze sticker plak je eenvoudig op de plaats van het plaatje. Een sticker heeft dezelfde juridische status als het blikken plaatje, alleen kun je een sticker makkelijker bevestigen. Daarnaast zijn de kosten voor ons lager, waardoor we ook de premie zo laag mogelijk kunnen houden.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & Service