ANWB Scootmobielverzekering
Leden 5% korting

ANWB Scootmobielverzekering

Je scootmobiel goed verzekerd bij ANWB. Nu met gratis Wegenwacht Scootmobiel Service.

Bereken je premie

Scootmobielverzekering

Verzeker je scootmobiel of invalidevoertuig ook bij de ANWB. Dan profiteer je niet alleen van een complete dekking, maar je bent ook verzekerd van deskundig advies van onze medewerkers. Heb je bijvoorbeeld schade? Dan helpen wij je met het papierwerk. Met onze scootmobielverzekering kan je jouw scootmobiel verzekeren, maar deze verzekering geldt ook voor particulier gebruik van bijvoorbeeld een Segway of Trikke.  

Nu Wegenwacht Scootmobiel Service gratis

ANWB-hulp bij pech onderweg. Nu een jaar gratis! Sluit nu je ANWB Scootmobielverzekering en profiteer als ANWB-lid van dit voordeel (waarde € 53,-). Bekijk de actievoorwaarden.

Veiligheidspakket

Bij ons staat veiligheid voorop. Voor jou als scootmobielrijder is het belangrijk dat je goed zichtbaar bent. Daarom hebben wij in samenwerking met Seeme een veiligheidspakket samengesteld. Deze bestaat uit een hoofdsteun hoes, rugreflectie en een afdekhoes voor het mandje. Als je bij ons een scootmobielverzekering afsluit, ontvang je het veiligheidspakket van €33,85 voor €24,95.

Online afsluiten binnen 5 minuten

Wil je de ANWB Scootmobielverzekering afsluiten? Dat kan online heel gemakkelijk in een paar eenvoudige stappen, de bevestiging zit direct in jouw mail. Je hebt na het afsluiten altijd 14 dagen bedenktijd. Daarnaast kan je bij de ANWB rekenen op uitstekende service.

Bereken je premie

Kies je scootmobielverzekering

Dekking ANWB Scootmobielverzekering

WA

Wettelijke Aansprakelijkheid

  • Schade aan anderen

All Risk

Volledig Casco

  • Schade aan anderen
  • Joyriding, diefstal of pogingen daartoe
  • Aanrijding (ook door eigen schuld), beschadiging of vandalisme

Aanvullende dekkingen

Ongevallenverzekering

Mocht er sprake zijn van invaliditeit of overlijden als gevolg van een ongeval dan ben je verzekerd van een éénmalige uitkering van respectievelijk € 30.000,- en € 3.000,-. Bovendien is schade aan je kleding en bagage tot € 350,- verzekerd als gevolg van een ongeval. Ongeacht de schuldvraag. De premie bedraagt € 18,- per jaar.

Verhaalsrechtsbijstand

Na een ongeluk helpt de ANWB je met het verhalen van de schade bij degene die het ongeluk veroorzaakt heeft. Dit gaat om zowel de materiële schade (schade aan kleding en bagage van bestuurder en passagier) en letselschade. De premie bedraagt € 17,- per jaar.

Veelgestelde vragen

Binnen 5 werkdagen na het sluiten van de verzekering ontvang je je verzekeringssticker. Duurt het langer dan vijf werkdagen? Neem dan contact met onze adviseurs op. De polis vervalt elk jaar op 1 mei, voor deze datum krijg je een nieuwe sticker toegestuurd.

Vanaf 2016 is het verzekeringsplaatje vervangen door een sticker, deze heeft dezelfde status als een verzekeringsplaatje.

Helaas kun je een gesloten scootmobiel niet bij ons verzekeren.

Onder gesloten scootmobielen verstaan we invalidenvoertuigen die overdekt zijn, maximaal 1.10 meter breed zijn en maximaal 45 km/u mogen. Veelvoorkomende merken zijn Canta, Arola of JDM.

De polis loopt door tot 1 mei, daarna moet deze opnieuw worden gesloten. Je ontvangt tijdig een verlengingsvoorstel.

Wij maken het je graag gemakkelijk. Daarom krijg je niet langer een metalen verzekeringsplaatje, maar een verzekeringssticker. Deze sticker plak je eenvoudig op de plaats van het plaatje. Een sticker heeft dezelfde juridische status als het blikken plaatje, alleen kun je een sticker makkelijker bevestigen. Daarnaast zijn de kosten voor ons lager, waardoor we ook de premie zo laag mogelijk kunnen houden.

Bekijk het volledige veelgestelde vragen overzicht

Contact & Service