Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Hulpverlening

Welke hulp is verzekerd bij de ANWB Reisverzekering?

Als je op reis gaat dan ben je met de ANWB Reisverzekering goed verzekerd voor hulpverlening en onvoorziene uitgaven als je onverwacht iets overkomt. De ANWB Alarmcentrale is elk uur van de dag beschikbaar om je te helpen.

Met de Hulpverlening van de ANWB ben je verzekerd voor de volgende hulp:

  1. Het regelen van vervoer.
  2. Het verzorgen van noodzakelijke medische begeleiding tijdens de terugreis.
  3. Het ontvangen van adviezen.
  4. Het regelen van nieuwe medicijnen als je deze bent vergeten, verloren of ze zijn gestolen.
  5. Overige hulp die volgens de ANWB Alarmcentrale noodzakelijk en uitvoerbaar is.

Hulpverlening en onvoorziene kosten

De Hulpverlening van de ANWB reikt verder dan alleen de verzekering voor de bovenstaande hulp. Je bent ook verzekerd als je onvoorziene kosten moet maken in de volgende gevallen:

  1. Extra kosten bij ziekte, ongeval of overlijden van jou, een familielid in de 1e of 2e graad die niet is meegereisd of een meereizend huisdier.
  2. Extra kosten bij overlijden van een vriend(in) of familielid in de 3e graad die niet is meegereisd.
  3. Extra vervoers- en verblijfskosten omdat jouw voertuig kapot is, vertraging op de heen –of terugreis, verlies of diefstal van jouw paspoort of visum of ernstige materiele schade aan jouw woning, inboedel of bedrijf.
  4. Extra kosten door terugkeer binnen 21 dagen naar de vakantiebestemming, nadat je de reis hebt onderbroken voor ziekte, ongeval of overlijden van een familielid tot de 3e graad of vriend(in) die niet is meegereisd, of bij ernstige materiele schade aan jouw woning, inboedel of bedrijf.
  5. Extra kosten als je alleen verder moet reizen, omdat jouw reisgenoot schade heeft gekregen.

Vergoeding bij onze Hulpverlening

De vergoeding die je ontvangt, verschilt per schade. Voor een aantal schades krijg je een maximale vergoeding per dag of reisgezelschap, en voor andere schades worden de werkelijke kosten vergoed. Meer over de vergoedingen vind je in de polisvoorwaarden.

Neem contact op met een van onze collega's, als je niet weet of jouw schade verzekerd is. Pas na toestemming van de ANWB Alarmcentrale kun je jouw vergoeding terugvragen.