Naar artikel

Wat voor slot moet ik op mijn bromfiets hebben?

Zorg voor een goedgekeurd ART-slot

Een goed slot mag niet op je bromfiets ontbreken. Bij het afsluiten van een bromfietsverzekering stellen veel verzekeraars vaak ook verplicht dat je je bromfiets op slot zet met een goedgekeurd ART-slot.

Kies het slot dat bij je past

In de handel zijn verschillende soorten sloten te koop. Denk aan: kettingsloten, beugelsloten en kabelsloten. Deze sloten zijn niet allemaal van een goede kwaliteit. De verzekeraars hebben daarom bepaalde sloten tot kwalitatief goedgekeurde sloten aangemerkt. Alleen deze sloten worden door de verzekeraars geaccepteerd bij het aangaan van een bromfietsverzekering. 

Welke sloten zijn goedgekeurd?

De goedgekeurde sloten bevatten het ART-keurmerk. Alle sloten met dit keurmerk vind je op Stichting ART. De ART-sloten zijn ingedeeld in categorieën 1 tot en met 5. Bij een hogere categorie, hoort een zwaarder slot en dus een betere diefstalpreventie. De verzekeraars geven vaak in de polisvoorwaarden aan welke slot is vereist voor een diefstaldekking. Voor een bromfiets heb je meestal een categorie 3 slot nodig.

Bromfiets toch gestolen?

Is je bromfiets gestolen, ondanks dat deze goed op slot stond? Doe dan zo snel mogelijk aangifte bij de politie én meld het bij de schadeafdeling van je verzekeraar.