Tips als je een thermosbeker wilt kopen

Ze zijn ideaal voor onderweg: coffee mugs. Ze houden je koffie warm, zijn beter voor het milieu én je kunt er geld mee besparen. De Kampioen heeft er 16 getest. We geven tips om er optimaal gebruik van te kunnen maken.

Tekst Joris van Drooge video Harmen de Jong

1: De meeste thermosbekers hebben een inhoud van zo'n 0,35 liter. Dat zijn al een paar koppen koffie. Koop je een nóg groter model, dan ben je een volle dag voorzien van cafeïne.

2: Alleen bekers met thermoswand houden je koffie echt lang heet. In bekers zonder dubbelwandige isolatielaag koelt je drank veel sneller af

3: Bij ketens als Starbucks krijg je korting als je zelf je beker meeneemt. Scheelt geld én is beter voor het milieu.  

4: Pas op! Vul je de thermosbeker met kokende thee? Dan kun je je mond branden. Laat dat soort dranken eerst afkoelen.  

5: Over thee gesproken. Drink je dat graag kokend heet, koop dan liever een thermosfles. Want dan kan de thee afkoelen in het bijbehorende bekertje.

6: Vieze beker? Gebruik dan een bruistablet voor kunstgebitten. Nacht laten staan, uitspoelen en je mug blinkt als nieuw

7: Wees voorzichtig met je beker. Een dreun of deuk kan de isolerende werking verkleinen.

8: Een goede coffee mug kun je met 1 hand bedienen.  

9: De meeste bekers zijn geheel lekvrij. Toch kunnen er altijd een paar druppels uit de drinktuit lopen. Zit de dop niet goed vast, dan heb je helemáál een probleem.

10: Thermosbekers zijn multifunctioneel. Ze houden je dranken warm én koud.  Dus ook geschikt voor een ijskoud glas water of..... cocktail.

Naar de test van thermosbekers