Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Meer info verkeerssituatie

Tip / handig voor onderweg, de ANWB Onderweg app:
- Navigeren met info over files, flitsers en werkzaamheden, - Info over goedkoop parkeren, - Actuele brandstofprijzen, - Tankstations zoeken, beschikbaarheid laadpalen en pech melden.

Auto met aanhanger geschaard bij Moerdijkbrug (21-6-24)

Vrijdag aan het einde van de avondspits stonden automobilisten op de A16 van Rotterdam naar Breda nog ruim 40 minuten in de file. De oorzaak was een geschaarde auto met aanhanger bij de Moerdijkbrug waardoor de rechterrijstrook enige tijd was afgesloten. Het advies was om vanuit Rotterdam om te rijden over de A29

Drukke vrijdagmiddagspits (21-6-24)

Het was vrijdagmiddag al vroeg druk op de weg. Om 16.00 uur stond er 840 kilometer file. Door het regenachtige weer waren de files langer dan anders en bovendien is er op vrijdagmiddag altijd veel recreatieverkeer onderweg. Vooral op de A2 en de A27 tussen Utrecht en Brabant moesten automobilisten veel geduld hebben, evenals op de A50 tussen Arnhem en Eindhoven.

Vanaf zaterdag 2 rijstroken open bij Purmerend (21-6-24)

Aan de voortdurende vertraging bij werkzaamheden op de A7 bij Purmerend-Zuid lijkt zaterdagochtend een einde te komen. Dan zijn op de A7 Hoorn richting Zaanstad in beide richtingen 2 van de 4 rijstroken beschikbaar. Op dit moment is er naar het zuiden nog maar 1 open. Van vrijdag op zaterdag is de A7 richting Zaanstad dicht. Rijkswaterstaat hoopt op 1 september weer alle rijstroken vrij te kunnen geven.

Betonplaten op A15, weg dicht bij Tiel (21-6-24)

De A15 van Nijmegen naar Gorinchem was vrijdagochtend urenlang helemaal dicht bij Tiel-West omdat er een lading betonplaten op de weg lag. Een vrachtwagen had er 25 platen verloren. Omrijden kon via Utrecht of Den Bosch. Om 13.30 uur waren de blokken opgeruimd en werd de weg vrijgegeven. 

Voorkom vertraging
Stilstaan en vertraging door drukte op de weg is lastig en vervelend, maar is deels te voorkomen door je vooraf en onderweg goed te informeren. Bekijk van tevoren de verkeersverwachting en gebruik tijdens de reis de Onderweg app voor actuele verkeersinformatie. En zo kan je ook stilstaan en vertraging door pech verminderen.
Door pechhulp van de Wegenwacht af te sluiten, zijn we namelijk met 900 wegenwachten altijd in de buurt. Op die manier helpen we je zo snel als mogelijk weer op weg.

Downloadnu
ANWB Eropuit app 

Met deze gratis app heb je al onze fiets- en wandelroutes, de fiets- en wandelknooppuntenplanners en tips bij de hand voor als je eropuit wilt in Nederland.

Wegenwacht Service uitbreiden 

Al Wegenwacht lid? Breid je Wegenwacht pakket eenvoudig uit voor nog meer gemoedsrust en dekking.

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

Veiligheidsartikelen 

Heb jij deze artikelen al in de auto liggen? Van gevarendriehoek tot noodhamer. Shop ze hier!