Meer info verkeerssituatie

Aanrijding bij Brienenoord (24-2-18)

Bij Rotterdam werd de A16 zaterdag rond het middaguur afgesloten bij de Van Brienenoordbrug, na een ongeluk waarbij meerdere auto's en een vrachtwagen betrokken waren. Het verkeer vanuit Breda kon vrij eenvoudig uitwijken via de parallelbaan. Wel raakten er een aantal auto's ingesloten tussen knooppunt Ridderkerk en de plek van het ongeluk.

File op A4 na ongeluk (24-2-18)

Op de A4 Den Haag naar Amsterdam liep het zaterdagochtend rond 10.30 uur vast nadat drie auto's met elkaar in aanraking kwamen bij Nieuw-Vennep. Rijkswaterstaat sloot de rechterrijstrook af, waarna er file vanaf Hoogmade ontstond.

Vakantiefiles naar de sneeuw (24-2-18)

Wie dit weekend met de auto naar de wintersport vertrekt moet rekening houden met lange files. Vooral zaterdag loopt het verkeer op veel wegen in Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk vast. In Nederland sluiten vanwege de voorjaarsvakantie de scholen in de regio’s Noord en Midden. Volgens de ANWB vertrekken circa 450.000 Nederlanders richting de sneeuw. De ANWB Alarmcentrale verwacht de drukste week van het winterseizoen.

Problematische vrijdagavondspits (23-1-18)

Niet alleen bij Rotterdam ging het vrijdagmiddag mis. Ook op andere plaatsen verliep de avondspits bepaald niet vlekkeloos. Op de A15 gebeurde een ernstig ongeluk met drie vrachtwagens waardoor de weg bij Wadenoijen was afgesloten tot 21.30 uur. Ook de A59 was dicht bij Engelen door een ernstig ongeluk met een vrachtwagen en twee personenauto's. Op de A16 ging het mis bij knooppunt Princeville. Ook daar was de weg even dicht richting Dordrecht. Dat had ook consequenties voor het verkeer de A58.

Beneluxtunnel dicht: verkeersinfarct rond Rotterdam (23-2-18)

Er is vrijdagmiddag een verkeersinfarct ontstaan rond Rotterdam doordat de Beneluxtunnel uren dicht was in beide richtingen door een computerstoring. Om 16.00 uur was de storing verholpen en werd de tunnel gefaseerd vrijgegeven. Ook de Ketheltunnel in de A4 vanuit Den Haag werd afgesloten. Het verkeer op de A13, A15 en A20 had te kampen met extreem lange files.

Bron: ANWB Verkeersinformatie

 

Voorkom vertraging
Stilstaan en vertraging door drukte op de weg is lastig en vervelend, maar is deels te voorkomen door je vooraf, bijvoorbeeld hier op anwb.nl, goed te informeren. En zo kan je ook stilstaan en vertraging door pech verminderen.
Door pechhulp van de Wegenwacht af te sluiten, zijn we namelijk met 900 wegenwachten altijd in de buurt. Op die manier helpen we je zo snel als mogelijk weer op weg.