Meer info verkeerssituatie

Komende nacht kans op gladheid (16-12-17)

De ANWB en het KNMI waarschuwen dat het in de nacht van zaterdag op zondag opnieuw glad kan worden op sommige wegen. Op veel plaatsen duikt de wegdektemperatuur wederom onder het vriespunt. Daar waar niet gestrooid is kan de natte weg opvriezen. Zaterdagochtend gebeurden er door de gladheid een aantal ongelukken.
 

Files door ongelukken (16-12-17)

Rond het middaguur gebeurde er zaterdag op de A12 richting Duitsland een eenzijdig ongeluk bij Duiven. De politie sloot de linkerrijstrook af, waarna de vertraging vanuit Arnhem al snel een uur bedroeg. Ook in het zuiden ontstond file door een aanrijding. Op de A58 Bergen op Zoom naar Tilburg moesten automobilisten op de rem bij Ulvenhout.

 

Vroege glijpartijen (16-12-17)

In de vroege ochtend van zaterdag had het verkeer op sommige plaatsen hinder van gladheid. Dat bleef voornamelijk beperkt tot lokale wegen al had de opvriezing van natte weggedeeltes soms ook gevolgen voor het doorgaande verkeer. Zo gleden een paar vrachtwagens van de weg op de N231 nabij Schiphol. De weg tussen Alphen aan de Rijn en Amstelveen zal een groot deel van de dag dicht blijven. Ook op knooppunt Gorinchem (A27/A15) waren een paar verbindingswegen glad door bevriezing. Rond 11 uur was de temperatuur dusdanig gestegen dat de gladheid verdween.
 

Extra geld naar wegennet (16-12-17))

Minister Van Nieuwenhuizen (Infrastructuur) kondigt nieuwe maatregelen aan. In totaal trekt de bewindsvrouw ruim zevenhonderd miljoen euro extra uit om het wegennet te verbeteren. Er wordt ook extra geïnvesteerd in het spoor. Het geld gaat onder anderen naar een aantal nieuwe asfaltprojecten. Zo gaat het bekende fileknelpunt op de A2 tussen Deil en Den Bosch op de schop. Waarschijnlijk wordt de weg verbreed. Ook komt er extra geld voor de A1 bij Barneveld. Verder komen miljoenen beschikbaar voor de A58 tussen Tilburg en Breda en de A15 tussen Papendrecht en Gorinchem.

Autobrand A2 (15-12-17)

Tijdens een avondspits die vooral rond Rotterdam en op de A27 bij Gorinchem problematisch verliep gebeurde in het zuiden ook een ongeluk waaruit een lange file ontstond. Op de A2 Eindhoven richting Maastricht stond het verkeer door een felle autobrand over 10 kilometer stil tussen Sint Joost en Born. Rijkswaterstaat moest twee rijstroken dichthouden. Even na 19.00 uur nam de vertraging af toen de weg werd vrijgegeven.

 

Bron: ANWB Verkeersinformatie

Voorkom vertraging
Stilstaan en vertraging door drukte op de weg is lastig en vervelend, maar is deels te voorkomen door je vooraf, bijvoorbeeld hier op anwb.nl, goed te informeren. En zo kan je ook stilstaan en vertraging door pech verminderen.
Door pechhulp van de Wegenwacht af te sluiten, zijn we namelijk met 900 wegenwachten altijd in de buurt. Op die manier helpen we je zo snel als mogelijk weer op weg.