Meer info verkeerssituatie

alt text

Lang wachten voor de boot naar Texel (28-4-17)

Automobilisten die vrijdag met de boot naar Texel willen moeten geduld hebben. De wachttijd voor de veerterminal in Den Helder was aan het begin van de middag minimaal een uur. De drukte veroorzaakt een file op de N250 richting Den Helder.

Anders naar Almere vanaf maandag (28-4-17)

Automobilisten op de A1 die vanuit Amsterdam naar Almere willen rijden, krijgen vanaf maandag te maken met een nieuwe situatie. In plaats van rechts aanhouden moet het verkeer voortaan links afslaan. Automobilisten zullen moeten wennen aan deze nieuwe situatie. Zij trappen daardoor eerder op de rem of maken onverwachte manoeuvres. De veranderingen hebben te maken met de grote reconstructie van de snelwegen A9, A1 en A6 om de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad te verbeteren.

Weekendafsluiting A1 bij knp. Muiderberg (28-4-17)

Dit weekend werkt Rijkswaterstaat aan de A1. De snelweg van Amsterdam naar Amersfoort gaat dicht tussen de knooppunten Diemen en Muiderberg. De afsluiting is van vrijdagavond 21.00 uur tot maandagmorgen 05.00 uur. Verkeer kan omrijden via Utrecht en Hilversum, via de A2, A12 en A27.

A2 bij Eindhoven weer vrij na ongeluk (27-4-17)

Op de A2 van Maastricht naar Eindhoven gebeurde donderdagmiddag bij knoopunt Batadorp een ongeluk. Daarbij waren een personenauto en een vrachtwagen betrokken. Voor onderzoek en berging ging de rechterrijstrook tot 16.00 uur dicht. Vanaf knooppunt De Hogt stond daardoor file.

A12 dicht bij Prins Clausplein (26-4-17)

Woensdag aan het einde van de spits botsten tien auto's op elkaar op de A12 van Den Haag naar Utrecht bij knooppunt Prins Clausplein. De weg was tot 21.00 uur helemaal afgesloten. Verkeer richting Utrecht kon vrij makkelijk omrijden zodat het niet tot grote verkeersproblemen leidde.

N11 ruim uur dicht (26-4-17)

Door een geschaarde auto met aanhanger was de N11 van Leiden naar Bodegraven woensdagmiddag ruim een uur dicht bij Hazerswoude-Dorp. Het bergen zou volgens Rijkswaterstaat tot 18.00 uur gaan duren maar dat ging gelukkig wat vlotter dan gepland. Om 17.20 uur kon het verkeer er weer door.

Over de vluchtstrook op A50 (26-4-17)

Tijdens het bergen van een vrachtwagen op de A50 bij Epe gebeurde er woensdagmiddag opnieuw een ongeluk. Er moest nog een extra rijstrook worden afgesloten waardoor het verkeer richting Zwolle even over de vluchtstrook moest. Dat had zeer veel vertraging tot gevolg. Rond 15.30 uur was de weg vrij maar de file loste zeer moeizaam op.

Bron: ANWB Verkeersinformatie

Voorkom vertraging
Stilstaan en vertraging door drukte op de weg is lastig en vervelend, maar is deels te voorkomen door je vooraf, bijvoorbeeld hier op anwb.nl, goed te informeren. En zo kan je ook stilstaan en vertraging door pech verminderen.
Door pechhulp van de Wegenwacht af te sluiten, zijn we namelijk met 900 wegenwachten altijd in de buurt. Op die manier helpen we je zo snel als mogelijk weer op weg.