Meer info verkeerssituatie

Verkeer

Vrijdag vooral files door dagjesmensen (19-4-19)

Wie op Goede Vrijdag in de auto stapt krijgt vooral in de middag te maken met files. De ochtendspits stelt helemaal niets voor. Daarna verwacht de ANWB drukte richting attractieparken, Keukenhof (N208) en het outletcentrum in Roermond (N280). Dat betekent dat de files op vrijdagmiddag op andere plaatsen zullen staan dan gebruikelijk. Vooral in het midden en zuiden van het land verwachten we wat oponthoud.

Files door aanrijdingen (19-4-19)

Vanwege Goede Vrijdag staan er vrijdagochtend lange tijd helemaal geen files, maar rond 08.00 uur komt daar verandering in. Ongelukken zorgen voor oponthoud. Op de A2 van Eindhoven naar Maastricht zijn 6 auto’s gebotst waardoor de rijbaan dicht was tussen de knooppunten Batadorp en Leenderheide. De vertraging was bijna een uur. Op de A1 Amersfoort richting Amsterdam had het verkeer nog ruim een uur vertraging tussen Amersfoort-West en Hilversum-Noord door een ongeluk. Om 10.15 uur was de weg vrij.

Paasdrukte op Nederlandse wegen (18-4-19)

De voorspelde paasdrukte op de Nederlandse wegen was donderdag flink te merken. Er stond rond 17.30 uur 863 km file. Vooral op de wegen rondom Utrecht, Arnhem en Nijmegen was het drukker dan op een reguliere donderdag. Maar ook bij Rotterdam stonden langere files dan normaal. Dat had deels te maken met ongelukken. Op de A15 bij het Vaanplein viel een graafwagentje van een oplegger en op de A20 bij Nieuwerkerk botsten een aantal auto's op de rijbaan naar Rotterdam. Toch via het aantal ongelukken in heel Nederland relatief mee.

Duitsers in de file (18-4-19)

Duitse toeristen die de paasdagen in Nederland komen doorbrengen, stonden donderdagmiddag lang in de file op de A12. Even voor 14.30 uur gebeurde er een ongeluk waarbij ook een caravan betrokken was. De politie liet de linkerrijstrook richting Arnhem afsluiten, waardoor de vertraging in de file vanaf de Duitse grens opliep tot meer dan een uur. 

Bron: ANWB Verkeersinformatie

 

Voorkom vertraging
Stilstaan en vertraging door drukte op de weg is lastig en vervelend, maar is deels te voorkomen door je vooraf, bijvoorbeeld hier op anwb.nl, goed te informeren. En zo kan je ook stilstaan en vertraging door pech verminderen.
Door pechhulp van de Wegenwacht af te sluiten, zijn we namelijk met 900 wegenwachten altijd in de buurt. Op die manier helpen we je zo snel als mogelijk weer op weg.