Meer info verkeerssituatie

Files door grenscontroles (30-3-20)

De komende tijd staan er nauwelijks files. Vanwege de coronamaatregelen werken veel mensen thuis. Alleen in het zuiden van het land is kans op vertraging door de grenscontroles in België. Het verkeer staat geregeld vast op de A16/E19 Breda – Antwerpen en op de A4/A12 Bergen op Zoom – Antwerpen. Ook het verkeer vanuit België loopt vertraging op. Naast genoemde wegen is dat ook het geval op de E34/A67 Turnhout - Eindhoven.

Pechgeval bij Sliedrecht (30-3-20)

Het verkeer op de A15 van Rotterdam naar Gorinchem moest maandagochtend rekening houden met zo'n 20 minuten vertraging tussen Hendrik-Ido-Ambacht en Sliedrecht-Oost. Een vrachtwagen met pech veroorzaakte daar 7 kilometer file. De rechterrijstrook was dicht. De weg was even na 07.30 uur vrij. Richting Rotterdam stond file voor de Noordtunnel, daar stond een te hoge vrachtwagen voor de tunnel.

Basisdienstregeling bij de NS (30-3-20)

De NS is in verband met de coronacrisis overgestapt naar een basisdienstregeling. Dit houdt in dat er vanaf elk station in Nederland twee treinen per uur rijden in alle richtingen. Vanaf stations waar normaal gesproken één trein per uur rijdt, blijft dit zo. Het is nog niet bekend tot wanneer deze maatregel van kracht is. De NS roept reizigers op om alleen met de trein te gaan als dat noodzakelijk is. Kijk in de reisplanner voor de vertrektijden.

Weekendwerkzaamheden (29-3-20)

Zaterdag en zondag is de A31 Leeuwarden-Harlingen in beide richtingen dicht tussen Dronrijp en Midlum. De A31 gaat zondagavond om 22.00 uur open. Vanaf zaterdagavond 23.00 uur is de Botlektunnel in de A15 Rotterdam – Europoort in beide richtingen dicht. Zondagochtend om 5.00 uur is de tunnel weer begaanbaar. De langdurige werkzaamheden op de A12 bij Den Haag waren zaterdagmiddag klaar. Die weg is dus vanaf nu weer gewoon begaanbaar tijdens de weekends.

Bron: ANWB Verkeersinformatie

 

Voorkom vertraging
Stilstaan en vertraging door drukte op de weg is lastig en vervelend, maar is deels te voorkomen door je vooraf, bijvoorbeeld hier op anwb.nl, goed te informeren. En zo kan je ook stilstaan en vertraging door pech verminderen.
Door pechhulp van de Wegenwacht af te sluiten, zijn we namelijk met 900 wegenwachten altijd in de buurt. Op die manier helpen we je zo snel als mogelijk weer op weg.