Meer info verkeerssituatie

Wegafsluitingen door wegwerk en evenementen (21-9-18)

Werkzaamheden veroorzaken dit weekend op sommige plaatsen extra vertraging. De A29 naar Rotterdam is dicht tussen het knooppunt Hellegatsplein en de afrit Oud Beijerland. De A79 Maastricht richting Heerlen is afgesloten tussen de knooppunten Kruisdonk en Kunderberg. Maandagochtend om vijf uur zijn alle rijstroken weer vrij. Zaterdag zijn op de Ginkelse Heide bij Ede de traditionele Airborne luchtlandingen en herdenkingen. De N224 Arnhem-Ede is daarom van zes uur ’s morgens tot zes uur ’s avonds in beide richtingen dicht bij Ede. Verkeer in het centrum en het noorden van Amsterdam heeft zowel zaterdag als zondag te maken met wegafsluitingen en lokale omleidingen vanwege de Dam tot Damloop. Belangrijkste afsluiting is die van de IJtunnel op zondag van 's morgens zeven uur tot 's middags half zes.

Ongeluk op A4: trauma-heli ingeschakeld (21-9-18)

Bij een ongeluk vrijdagmiddag op de A4 van Amsterdam naar Den Haag is de trauma-helikopter van de ANWB ingeschakeld. Bij knooppunt De Hoek zijn vanwege het ongeluk, waarbij vier auto's en een vrachtwagen betrokken zijn, waren tot 18.00 uur drie rijstroken afgeloten. De vertraging  liep op tot een uur. Verkeer vanuit Zaanstad en Amsterdam-Noord kon richting Den Haag beter omrijden door net na de Coentunnel te kiezen voor de A5. Echter, toen de weg weer werd vrijgegeven bleek dat in de file een vrachtwagen te zijn stilgevallen, waardoor er nog twee rijstroken dicht bleven. Tien minuten later konden ook deze twee rijstroken worden vrijgeven.

A10 even dicht na ongeluk (21-9-18)

Verkeer op de A10 Noord richting Amersfoort kreeg vrijdag aan het begin van middag te maken met een omleiding. Een vrachtwagen botste bij Landsmeer op een losgeschoten caravan. De rijbaan ging enige tijd helemaal dicht. Verkeer vanuit Zaanstad (A8) werd omgeleid via de A10 West en Zuid. Tegen 14.00 uur waren de meeste problemen voorbij en kon het verkeer weer van de A10 Noord gebruik maken.

Verbreding A1 tussen Eemnes en Amersfoort veel eerder klaar (20-9-18)

Niet per december, maar al sinds afgelopen maandag liggen er op de A1 in in beide richtingen vier rijstroken in plaats van twee tussen Eemnes en Amersfoort. De verbreding van dit traject van de A1 is drie maanden eerder dan gepland klaar. Tussen knooppunt Eemnes en de afrit Bunschoten (even ten westen van Amersfoort) kan het verkeer tijdens de spitsen nu beter doorrijden dan voorheen. Naast de A1 wordt ook op de A27 tussen Utrecht en Hilversum aan de weg gewerkt. Daar is Rijkswaterstaat bezig om in beide richtingen één extra rijstrook aan te leggen. Ook komt er een spitsstrook bij en wordt de aansluiting op Hilversum verbeterd. Rijkswaterstaat verwacht dat eind oktober het wegwerk op de A27 is afgerond. Ook dat is eerder dan gepland.

 

 

Bron: ANWB Verkeersinformatie

 

Voorkom vertraging
Stilstaan en vertraging door drukte op de weg is lastig en vervelend, maar is deels te voorkomen door je vooraf, bijvoorbeeld hier op anwb.nl, goed te informeren. En zo kan je ook stilstaan en vertraging door pech verminderen.
Door pechhulp van de Wegenwacht af te sluiten, zijn we namelijk met 900 wegenwachten altijd in de buurt. Op die manier helpen we je zo snel als mogelijk weer op weg.