Voorwoord: Hans Deijns

Manager ANWB Streetwise

Het subsidielandschap is aan het verschuiven waardoor de beschikbare financiën afnemen. Daarnaast komen er steeds meer geluiden dat ‘beslissers’ willen weten of hun investeringen in verkeerseducatieprogramma’s wel renderen. De ANWB neemt dit signaal serieus en heeft samen met de SWOV en de CROW aan Royal HaskoningDHV gevraagd om een effectmeeting te ontwikkelen. Het ANWB Streetwise programma diende als eerste proeftuin.

In oktober jl. heeft Royal HaskoningDHV de bevindingen aan de opdrachtgevers gepresenteerd. De uitkomst was dat kinderen die deelnamen aan het Streetwise programma significant beter scoorden m.b.t. hun verkeersveiligheidsgedrag dan kinderen die niet deelnamen aan het Streetwise programma.

Deze bevindingen zijn een mooie bevestiging van bijna 10 jaar Streetwise voor de basisschool.

Scholen en gemeentes hebben geïnventariseerd welke verkeerseducatie zij voor het komende jaar willen inzetten om de verkeersveiligheid te verbeteren. Binnenkort zullen de gemeentes de budgetten vaststellen waarna scholen en gemeentes hun plannen kunnen concretiseren.

Streetwise nu boeken!
Kiezen voor het verkeerseducatieprogramma van ANWB Streetwise lijkt een juiste keuze door het bewezen goede leereffect van het programma. Boek of reserveer nu voor een Streetwise inzet in 2016. Boekt u in de winterperiode (december t/m februari) dan ontvangt u gratis een Toet toet instructeur t.w.v. € 235,--

De effectmeeting nalezen!
Bekijk het hele rapport in de digitale bibliotheek op de website mobiliteit en gedrag van de CROW.

Wij wensen u alvast een fijne feestdagen en een goede jaarwisseling.