Aan het woord: Hans Deijns

Manager ANWB Streetwise

Het einde van dit jaar nadert, de donkere dagen rond de kerst dienen zich aan. Scholen hebben hun jaarplannen al ingediend bij hun gemeente. Gemeentes bundelen de plannen en maken de balans op binnen hun begrotingen. Dit geldt ook voor subsidies voor verkeerseducatieprogramma’s. 

Aan het einde van het jaar wijzen de gemeentes, al dan niet in samenspraak met de provincies, de budgetten toe. Ook ANWB Streetwise is deels afhankelijk van wat de gemeentes toewijzen aan de scholen. Wist u overigens dat de ANWB vanuit haar verenigingsactiviteiten minimaal hetzelfde bedrag erbij legt als wij berekenen aan de school. Totaal is dat ca. 1 miljoen euro per jaar.

Streetwise heeft in de afgelopen 7 jaar bewezen dat het een zeer doelmatig en gewaardeerd verkeersprogramma is. Scholen waarderen ons met een rapportcijfer 8,5.

Ondanks dat het financieel in Nederland wat minder gaat en ook de overheid scherpe keuzes moet maken, verzoeken wij de gemeenten de aanvragen van de scholen voor Streetwise weer ruimhartig toe te wijzen. Vervolgens verzoeken wij de scholen om op korte termijn  een (voor)boeking te doen zodat ze verzekerd zijn van een inzetdatum in 2014.

Hoewel in tijd nog wat verder weg, wens ik een ieder fijne feestdagen en een voorspoedig maar vooral een gezond en veilig 2014.

anwbstreetwise@anwb.nl