Aan het woord: Gerard Hoogerland

Directeur van Julianaschool te Krabbendijke

De Julianaschool uit Krabbendijke (een Zeeuwse dorpsschool met ruim 300 leerlingen) heeft ANWB Streetwise alweer voor de 4e keer geboekt. De school wil natuurlijk een bijdrage leveren tijdens de schoolloopbaan om de kinderen te leren omgaan met verkeer en er zo veilig mogelijk aan deel te nemen. Dit doen zij door het geven van verkeerslessen van verschillende methodes, waaronder Streetwise.

Onze school heeft een verkeerscommissie, bestaande uit vijf enthousiaste ouders, die allerlei activiteiten organiseren en verkeer ook steeds onder de aandacht brengen bij de andere ouders van de school.
Activiteiten die ondernomen worden zijn:
-    Oversteekdiploma voor groep 2
-    Verkeerspuzzeltocht voor groep 4
-    Trapkar voor groep 5/6
-    Leren voorsorteren voor groep 7
-    Praktijkexamen voor groep 8
-    Fietscontrole voor groep 4 t/m 8
-    Dode hoek les voor groep 7/8
-    ANWB Streetwise voor groep 1 t/m 8

Streetwise is iets waar alle kinderen van de school aan deelnemen. De hele dag wordt het skeelerterrein en de weg bij de gymzaal in het dorp afgezet en doen de kinderen allerlei oefeningen met de fiets (groep 7/8) en zelfs met een auto (groep 5/6). We boeken Streetwise om het jaar zodat alle leerlingen tijdens hun school loopbaan alle onderdelen van Streetwise doorlopen.

Het is altijd een fijne dag waarbij de kinderen op een speelse, maar serieuze manier enorm veel leren over de remweg van een auto, het fietsen met een zware rugzak, oversteken, het gebruik van het de veiligheidsgordel en kinderzitje enz.
De instructeurs van Streetwise weten op een pakkende manier de kennis over te dragen en aan het eind krijgt ieder kind een diploma en een leuk aandenken.

Graag houden wij als school deze leuke, leerzame activiteit in ons verkeersprogramma en we hebben ons daarom voor het jaar 2014 alweer ingeschreven!

Julianaschoolkrabbendijke.nl