Aan het woord: Dicky Hanse

Senior instructeur bij Streetwise

Ik werk ruim 4 jaar bij ANWB Streetwise en ben naast instructeur ook teamcoördinator en mentor. Als teamcoördinator ben ik tijdens de Streetwise uitvoering op school de contactpersoon. Als mentor leid ik nieuwe collega’s op volgens het principe ‘train the trainer’. In de regio ‘Gelderland’, waar ik werkzaam ben, komen we zeer regelmatig al voor een 2e  of 3e  keer bij een school op bezoek in het kader van permanente verkeerseducatie. Dit waarderen we ook en geven daar een beloning voor.

Waardering
Scholen geven Streetwise een rapportcijfer  8,4. Dat is ook mede de reden dat vele scholen ééns in de twee jaar Streetwise weer boeken. Het feit dat de school “Streetwise” is, belonen wij d.m.v. een sticker die de school goed zichtbaar bij de voordeur kan plakken. Elke keer dat Streetwise op bezoek komt, wordt er een jaarsticker bijgeplakt wat het permanente karakter onderstreept. Scholen kunnen op deze wijze aan de ouders van de leerlingen aantonen dat ze structureel aan verkeerseducatie doen.

Herhaling is belangrijk
Ook als we de 2e, 3e of soms wel voor de 4e keer op dezelfde school komen, is het voor de leerlingen telkens weer nieuw. Streetwise kent 4 programma onderdelen voor de verschillende leeftijdsgroepen, die de leerlingen tijdens de basisschoolperiode doorlopen. Eéns in de twee jaar krijgen de kinderen weer een ander onderdeel, wat is afgestemd op hun beleveniswereld.  

 

Streetwise evalueert

Elke school wordt na de Streetwise inzet benaderd om deel te nemen aan een kwaliteitsenquête. De uitkomsten zijn voor ons regelmatig aanleiding om de programma’s aan te passen, waardoor deze actueel/aantrekkelijk blijven en blijven voldoen aan de vereiste leerdoelen. Zo ervaren scholen Streetwise steeds weer als “nieuw”!