Naar artikel

Plan je route naar Schiphol

Je hoeft alleen nog maar je vertrekadres in te vullen:

Plan hier je route naar Schiphol

Luchthaven Schiphol

Schiphol is het grootste vliegveld van Nederland. Duizenden mensen vertrekken dagelijks vanaf Schiphol naar een van de meer dan driehonderd bestemmingen.  Met de routeplanner kan je gemakkelijk je eigen routebeschrijving samenstellen, het adres van Schiphol staat namelijk al vooraf ingesteld.

Route naar Schiphol plannen

Het is heel gemakkelijk om je route naar Schiphol te plannen, omdat het adres al automatisch ingevuld is. Ook kan je tolwegen vermijden, door de optie ‘geen tolwegen’ aan te vinken. De routeplanner geeft automatisch de snelste route naar Schiphol aan. Als je de optie ‘Routekeuze op basis van actueel verkeer’ aankruist, kan je zoveel mogelijk de files omzeilen.

Met de trein naar Schiphol

Schiphol is ook goed bereikbaar met de trein. Er rijden namelijk veel treinen naar Schiphol. Ook met de trein geeft de routeplanner automatisch de snelste route. Als je de routeplanner instelt op ‘ov’ kan je de route met het openbaar vervoer naar Schiphol opzoeken. Als extra optie kan je nog aangeven met welk type openbaar vervoer je wilt reizen, de tram, trein, bus, metro of veerboot.

Parkeren op Schiphol

Het kan nog wel eens verwarrend zijn, de parkeerzones bij Schiphol met onderling verschillende parkeertarieven en parkeerduur. Er zijn stop- en parkeerplaatsen voor als je snel iemand weg wilt brengen of op wilt halen. Voor ophalers en wegbrengers die zelf de auto verlaten is er de Schiphol Visitors Parking. Ook is er de overdekte Schiphol Short Stop Parking voor kort parkeren, waarbij het eerste kwartier gratis is. Als je je auto tijdens de vakantie op Schiphol wilt laten staan, parkeer je deze op Schiphol Park and Travel. Over het algemeen is het goedkoper om van tevoren te reserveren.

Speciaal voor jou geselecteerd

Uittips voor de zomer 

Lekker eropuit in de zomer. Bezoek de leukste uitjes in eigen land. Met ledenkorting!

met extravoordeel
ANWB Visa Card 

Vraag de ANWB Visa Silver Card en ANWB Visa Gold Card aan met het eerste jaar extra voordeel.

Shop tot 60% korting 

Ontdek de kleinste prijsjes voor de grootste avonturen bij de ANWB Webwinkel!

ANWB Autoverzekering 

Je auto voordelig verzekeren? Dat kan met de ANWB Autoverzekering.