Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Nieuwe N434 (Corbulotunnel) begin juli open voor verkeer

6 januari 2024

Na zeven jaar bouwen is de datum bekend waarop de Rijnlandroute (N434) en de daarin gelegen Corbulotunnel wordt geopend. De nieuwe Rijnlandroute is een wegverbinding tussen Katwijk en de A4 bij Leiden.

Ga je de weg op? Gebruik dan de ANWB Onderweg app. Daarmee kan je navigeren met informatie over files, flitsers en werkzaamheden.

 

18 miljoen voertuigen

De N434 sluit op knooppunt Ommedijk aan op de A44 en loopt tot de aansluiting met de A4 bij knooppunt Hofvliet. In deze N434 ligt de 2,5 kilometer lange Corbulotunnel die onder Voorschoten en het Rijn-Schiekanaal door loopt. De rest van de N434 is verdiept aangelegd waardoor er geen voertuigen in het landschap te zien en te horen zijn. De verwachting is dat jaarlijks circa achttien miljoen voertuigen gebruik gaan maken van de nieuwe N434.

5 juli open

De bouw heeft nogal wat tegenslagen gehad waardoor de aanvankelijke datum van oplevering in 2022 steeds verder opschoof. Na een dodelijk ongeval, een lekkage, de coronacrisis en een brand is openstelling nu uiteindelijk gepland op vrijdag 5 juli van dit jaar.

Bron: ANWB Verkeersinformatie / rijnlandroute.nl

Meer info:
Hoe druk is het nu op de weg?
Overzicht wegwerkzaamheden
ANWB Verkeersverwachting
Rijnlandroute.nl

Shop auto-artikelen 

Van poetsmiddelen tot fietsendrager en veiligheidshesje tot zonnescherm en meer! Shop hier alles voor in en op je auto!

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

met extravoordeel
ANWB Visa Card 

Nu het eerste jaar 50% korting op de ANWB Visa Gold Card

Vanaf309,-p.m.
Private lease van ANWB 

Zorgeloos autorijden voor een vast bedrag per maand. Nu als aanbieding de Peugeot 208.