Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Maximumsnelheid 30 km/u in groot deel Amsterdam

In Amsterdam geldt sinds vrijdag 8 december op 80 procent van alle wegen een nieuwe maximumsnelheid van 30 kilometer per uur. Door de hele stad zijn de afgelopen maanden al verkeersborden met de juiste snelheid geplaatst, met daar overheen een sticker die waarschuwt voor de nieuwe snelheid die gaat gelden.

Ga je de weg op? Gebruik dan de ANWB Onderweg app. Daarmee kan je navigeren met informatie over files, flitsers en werkzaamheden.

Verkeersveiligheid vergroten

Met de aanpassing van de snelheid wil Amsterdam de verkeersveiligheid vergroten. "Op dit moment hebben we gemiddeld drie ernstige ongelukken per dag en voelt ruim twee derde van de Amsterdammers zich onveilig in het verkeer," zegt verkeerswethouder Melanie van der Horst. "Dat is dé reden om deze maximumsnelheid in te voeren. We verwachten dat het aantal ongelukken met twintig tot dertig procent afneemt en dat de ongelukken zelf een stuk minder ernstig zullen zijn."

Handhaving

De komende tijd zal nog niet meteen worden gehandhaafd. Op plekken waar het verkeer straks nog steeds te snel rijdt, wordt samen met de politie gekeken naar mogelijke maatregelen, zoals extra controles. Ook kan in overleg met het Openbaar Ministerie een flexflitspaal worden geplaatst.

Bron: ANP

Bekijk kaart Amsterdam van 50 naar 30

Zie ook:
ANWB en verkeersveiligheid 

 

Shop auto-artikelen 

Van poetsmiddelen tot fietsendrager en veiligheidshesje tot zonnescherm en meer! Shop hier alles voor in en op je auto!

Je auto verzekeren 

Met een ANWB Autoverzekering ben je altijd verzekerd van de beste hulp bij een botsing of andere autoschade. Zo kun jij zonder zorgen de weg op.

met extravoordeel
ANWB Visa Card 

Nu het eerste jaar 50% korting op de ANWB Visa Gold Card

Vanaf309,-p.m.
Private lease van ANWB 

Zorgeloos autorijden voor een vast bedrag per maand. Nu als aanbieding de Peugeot 208.