Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Werkzaamheden A10 Tauern Autobahn Oostenrijk

17 juni 2024

In 2022 is er gestart met voorbereidende werkzaamheden aan de tunnels in de Oostenrijkse A10 tussen Salzburg en Villach. Er wordt aan 5 tunnels gewerkt tussen Golling en Werfen. De Ofenauer- en Hieflertunnel alsmede de Werfen tunnelketen stammen uit 1970 en worden gerenoveerd en technisch aangepast aan de eisen van de tegenwoordige tijd.

 

Veel vertraging

Momenteel verkeren de werkzaamheden op het 14 kilometer lange traject in de tweede fase, die loopt tot  en met juni 2024. Een van de twee tunnelbuizen is tijdens die fase afgesloten, het verkeer moet in beide richtingen door één tunnelbuis. Op drukke dagen moet het verkeer rekening houden met veel oponthoud bij de tunnels.

Zomer 2024

Tijdens de zomerperiode, van juli tot september 2024, wordt er niet gewerkt vanwege de hoge verkeersintensiteit. Vanaf september begint de derde fase van de werkzaamheden, waarbij opnieuw één van de twee tunnelbuizen afgesloten is, en het verkeer in beide richtingen door één tunnelbuis wordt geleid. Die werkzaamheden moeten in juni 2025 afgerond zijn.

Bron: ANWB Verkeersinformatie

Zie ook:

Live verkeerssituatie A10 Tauren Autobahn
Overzicht wegwerkzaamheden buitenland
Verkeersinformatie Oostenrijk

Nu10%korting
Pechhulp in het buitenland 

Met Wegenwacht® Europa Service krijg je ook in het buitenland altijd hulp in het Nederlands van onze Alarmcentrale.

Huur je auto bij de ANWB 

Huur een auto bij de ANWB in binnen- en buitenland. Tegen aantrekkelijke all-in tarieven. Goed verzekerd en zonder eigen risico!

met extravoordeel
ANWB Visa Card 

Nu het eerste jaar 50% korting op de ANWB Visa Gold Card

Goed verzekerd op reis 

Met de ANWB Reisverzekering zorgeloos op vakantie! Je berekent je premie online.