Slim naar Den Haag

Slim naar Den Haag

Tijdens een proef onderzocht de ANWB hoe het is om met één app je reis te plannen, boeken en betalen. Met de auto, het OV én deelvervoer, of combinaties daarvan.

Meer informatie

Proef Slim naar Den Haag

Reizen met je eigen auto is makkelijk en vertrouwd. Maar soms gooien files, omleidingen of parkeerproblemen roet in het eten. Je wilt dan misschien wel anders reizen, maar hoe doe je dat? Stel je voor: één app die al je reisopties overzichtelijk samenbrengt. Niet alleen reizen met je eigen auto, maar ook met trein, bus, deelauto, -fiets en -scooter. ANWB-leden konden gedurende een half jaar gebruikmaken van zo’n app.

De proef is afgelopen

De proef startte in september 2021 en liep eind februari 2022 af. Deelnemen is nu niet meer mogelijk. 

Auto, OV en deelvervoer in één app

De app gaf een overzicht van verschillende reisopties naar Den Haag. Met de auto, het OV en deelvervoer, of een combinatie van vervoermiddelen in één reis. Via dezelfde app en bijbehorende OV-chipkaart konden ANWB-leden ook gebruikmaken van het OV en van deelfietsen, -scooters en -auto’s. Allemaal heel gemakkelijk via één account. De kosten van dit gebruik werden achteraf door de ANWB automatisch afgeschreven. 

Leren van ervaringen

Met de proef Slim naar Den Haag wilden we leren van de ervaringen van onze leden met Mobiliteit als Dienst. We wilden leden helpen om de beste keus te maken voor hun reis, door inzicht te geven in de mogelijkheden die er zijn. Én door het gebruik van vervoermiddelen anders dan de eigen auto of fiets zo gemakkelijk mogelijk te maken. We gaan nu verder onderzoeken of, op welke manier en wanneer we een dergelijke dienst voor heel Nederland kunnen aanbieden.