Mobiliteit als dienst
Doe mee met de proef

Mobiliteit als dienst

Reis je vaak naar Den Haag? Doe dan mee met onze proef.

Meer over de proef
Slim naar Den Haag

Wat is Mobiliteit als dienst?

Alle vervoermiddelen in één app

Bij de meesten van ons is de auto nog altijd het populairste vervoermiddel om naar werk of vrienden te gaan. Maar er zijn ook andere mogelijkheden, die best handig zijn als er files staan, als je het zoeken naar een parkeerplek vervelend vindt of als je milieubewuster wilt reizen. Mobiliteit als dienst rijgt verschillende vervoermiddelen aaneen en biedt je de keus hoe je wilt reizen.

Hoe werkt dat?

Stel, je hebt een app op je telefoon waarin alle mogelijke vervoermiddelen beschikbaar zijn, en gereserveerd en betaald kunnen worden. Die app berekent op het moment dat het jou uitkomt hoe lang je onderweg bent met alleen de auto, het OV en deelvervoer of een combinatie van vervoermiddelen. Misschien laat je je auto achter bij een treinstation waar je gratis kunt parkeren. Misschien laat je hem vandaag wel thuis vanwege een file door een 'eerder ongeluk'. Zo werkt Mobiliteit als dienst. Het stelt je in staat om op ieder moment te bepalen hoe je gaat reizen, van start tot bestemming, en dat ook gemakkelijk en in één app te regelen.

Meer over Mobiliteit als dienst

Eén app voor al je reizen

Eén app voor al je reizen

Mobiliteit als dienst

Met één app je reis plannen, boeken en betalen. Het kan straks! Met welke combinatie van vervoermiddelen je ook reist, de nieuwe dienst Mobiliteit als dienst zorgt ervoor dat je de beste keuze maakt hoe en waarmee je reist.

Test: Welke reiziger ben jij?

Test: Welke reiziger ben jij?

Doe de test en maak kans op een e-reader

Iedere reiziger is anders. De één plant alles het liefst van tevoren, de ander ziet wel hoe het loopt. Hoe reis jij? Sta jij open voor nieuwe manieren van reizen? Vind je duurzaam reizen belangrijk? Doe de test en ontdek welk type reiziger jij bent.

Proef Slim naar Den Haag

Proef Slim naar Den Haag

Mobiliteit als dienst

Ben je ANWB-lid en reis je regelmatig naar Den Haag? Doe dan mee met onze proef. Je maakt gebruik van een app die je reisadviezen geeft met verschillende vervoersmiddelen, waaronder je eigen auto.

Van ov-fiets tot Go Sharing scooter

Van ov-fiets tot Go Sharing scooter

12 vragen over deelmobiliteit

Dit is het tijdperk van de 'deelmobiliteit': handig, gezond, duurzaam én 'coronaproof'. Nederland deelt volop fietsen, scooters, e-bikes en zelfs elektrische brommobielen.

Tips deelmobiliteit

Tips deelmobiliteit

25 slimme tips over deelmobiliteit in de stad

Hoe leen je het slimst een deelfiets, elektrische scooter of OV-fiets?

Speciaal voor jou geselecteerd