Al het deelvervoer in één app

Proef Deelmobiliteit

Een deelfiets, -scooter of -auto kan best handig zijn. Maar met al die verschillende aanbieders en apps is het gebruiken daarvan best een gedoe. Daarom deed de ANWB in Den Haag een proef met deelvervoer in één app, om te onderzoeken hoe ANWB-leden dit ervaren.

De proef is afgelopen

De proef startte in juli 2021 en liep eind februari 2022 af. Deelnemen is nu niet meer mogelijk. 

Altijd een passend vervoermiddel

Met de verschillende aanbieders van deelvervoer in één app is het makkelijk kiezen. Gebruikers zagen in de app wat er om hen heen beschikbaar was. Bij een aantal aanbieders kon direct vanuit de app geboekt worden, zonder dat er nog een extra account aangemaakt hoefde te worden. Gebruik van deze vervoermiddelen werd achteraf via de ANWB geïncasseerd. Bij andere aanbieders moest eenmalig een account aangemaakt worden in de app van de aanbieder. 

Leren van ervaringen

Met de proef Deelmobiliteit wilden we leren van de ervaringen van onze leden met het gebruik van deelmobiliteit via één app. We willen het voor onze leden immers zo makkelijk mogelijk maken om van A naar B te reizen. Bovendien kan het een oplossing zijn om steden bereikbaar en leefbaar te houden. We gaan nu verder onderzoeken of, op welke manier en wanneer we deelmobiliteit in heel Nederland aan onze leden kunnen aanbieden.