Gemak in de stad

Gemak in de stad

Stadsbewoners en -bezoekers ontdekken het gemak van een elektrische deelscooter.

Lees meer

Elektrische deelscooters

Je ziet ze in steeds meer Nederlandse steden: elektrische deelscooters. Stadsbewoners ontdekken het gemak, er staat er altijd wel een in de buurt. Forenzen reizen er hun laatste kilometer naar het werk mee. Gemeenten zien kansen om het autogebruik in de binnenstad terug te dringen en (parkeer)drukte, CO2-uitstoot en lawaai tegen te gaan.

Populair

De groeiende populariteit van de e-deelscooter is wel verklaarbaar. In de stad van A naar B is soms handiger met een scooter dan met de auto. In een volle stadsbus zitten is niet altijd prettig, zeker niet in coronatijd. En je bent met de scooter net even iets sneller (en frisser!) op je bestemming dan op de fiets. Het huren van zo’n elektrische scooter is bovendien heel simpel. Je maakt een account aan in de app van de deelscooteraanbieder, zoekt in de app de dichtstbijzijnde scooter en je bent op weg. 

Meer informatie

Doe de online training en je weet het (weer)

Doe de online training en je weet het (weer)

Een e-scooter is anders dan een ‘gewone’ scooter, auto of fiets. Waar mag je rijden, moet je een helm op en waar parkeer je? Doe de online training.

Maak van je deelscooter geen struikelblok

Maak van je deelscooter geen struikelblok

Weet jij hoe je een e-scooter parkeert?

Deelscooters staan niet altijd even prettig geparkeerd. Toch zijn de parkeerregels vrij eenvoudig.

Veilig rijden op een deelscooter

Veilig rijden op een deelscooter

Dit zijn de tips

De elektrische deelscooter is ideaal om korte stukken te overbruggen in de stad. Maar hoe rij je als onervaren scooterrijder veilig naar je eindbestemming?

Speciaal voor jou geselecteerd