Deelmobiliteit

Deelmobiliteit

Deelmobiliteit zorgt voor minder autokilometers, afname van autobezit en minder benodigde parkeerruimte.

Deelmobiliteit

Wie gebruik maakt van deelmobiliteit - de naam zegt het al - deelt een vervoersmiddel met anderen. En dat heeft voordelen. Je hoeft bijvoorbeeld niks aan te schaffen. En je auto of scooter staat niet 90% van de tijd ongebruikt voor je deur. 

Deelmobiliteit is er in vele soorten en maten. Iedereen kent de deelauto-aanbieders wel, waarbij je een abonnement neemt en ergens in je buurt een auto kunt reserveren en meenemen. Maar tegenwoordig zijn er veel meer mogelijkheden. Deelfietsen en elektrische scooters bijvoorbeeld, die in de meeste grote steden rondrijden en die je met een app kunt boeken. Maar ook: Snappcar, een platform waarop je zelf je auto te huur kunt aanbieden aan je buren (of andersom natuurlijk). De ANWB volgt deze ontwikkelingen op de voet, en wil ze graag - liefst met voordeel - aanbieden aan de leden. Op deze pagina’s vind je ons huidige aanbod. 

Proef deelmobiliteit Den Haag

Proef deelmobiliteit Den Haag

Al jouw deelvervoer in één app

Een deelfiets, -scooter of -auto is super handig. Daarom start de ANWB in Den Haag een proef met deelvervoer in één app. Het aantal deelnemers is beperkt, dus meld je snel aan!

Tips & 12 vragen deelmobiliteit

Tips & 12 vragen deelmobiliteit

Hoe leen je het slimst een deelfiets, elektrische scooter of OV-fiets? Wij geven je tips en beantwoorden je vragen.

Autodelen

Autodelen

Lees alles wat je wil weten over hoe Autodelen werkt, de prijzen, opbrengsten en andere vormen van Autodelen.

Elektrische deelscooters

Elektrische deelscooters

Je ziet ze steeds meer: elektrische deelscooters. Stadsbewoners ontdekken het gemak. Gemeenten zien kansen om het autogebruik in de binnenstad terug te dringen.

Speciaal voor jou geselecteerd