Parkeren in Parijs

Parkeren in Parijs

Parkeren op straat in Parijs

Voor het parkeren op straat gelden van 9 tot 20 uur tarieven tussen de € 4,- en € 6,- per uur, met een maximum parkeerduur van 6 uur. Op zondag is parkeren gratis, net zoals op feestdagen.

Parkeren aan de rand van de stad

Aan de noordkant kan voor € 30,- per weekend geparkeerd worden bij Parking2000: Parking Paris 19. RER lijn E (Gare Rosa Parks) brengt je in een paar minuten naar Gare du Nord waar overgestapt kan worden op de diverse metrolijnen.
Adres: Parking Paris 19 - 234 rue de Crimée - 75019 PARIS

Goedkoop parkeren in Parijs: Mobypark

Op de website van Mobypark kun je een parkeerplaats reserveren die vaak 60% goedkoper is dan het reguliere tarief. Op deze site bieden particulieren en bedrijven hun parkeerplaatsen aan.
Parkeren in Parijs (reserveer een parkeerplaats)

Parkeergarages in Parijs 

Er zijn veel parkeergarages in Parijs. De kosten zijn tussen de €40 - €70 per dag. Betrouwbare en bekende parkeergarages zijn Indigo parking. 
Ook op parking de Paris zijn veel Parijse parkeergarages te vinden.

Gratis parkeren voor auto's met geen of lage uitstoot

Auto's die weinig of geen schadelijke stoffen uitstoten, zoals elektrische auto's, auto's op waterstof, lpg of aardgas en plugin-hybrides, kunnen gratis parkeren in Parijs. Dit geldt ook voor auto's op niet-Franse kentekens. Er zijn wel een paar voorwaarden en beperkingen voor niet-Parijzenaars. Zo mag een buitenlands gekentekende auto niet langer dan zes uur achter elkaar gratis parkeren (met een parkeerschijf). Ook moet er vooraf een aanvraag worden ingediend. Dit kan voor buitenlanders alleen per brief, met daarbij een kopie van het kentekenbewijs met voertuigcategorie en CO2-uitstoot. Deze stuur je naar:

Section du Stationnement sur Voie Publique (SSVP)
22, rue du Château des Rentiers
75013 Paris

Voor niet-elektrische auto's gelden, afhankelijk van de brandstof, verschillende maximale emissie-eisen. Meer over de specifieke emissie-eisen en de aanvraag lees je hier (in het Frans).

Betaald parkeren voor motoren

Per 1 september 2022 geldt ook voor gemotoriseerde tweewielers betaald parkeren. Dit kan op één van de 42 duizend speciaal gemarkeerde motorparkeerplaatsen of de betaald parkeerplaatsen voor auto's. Betalen kan via de parkeermeters of verschillende parkeerapps. Tarieven variëren van 3 tot 4 euro per uur, uitgezonderd zondagen, feestdagen en de hele maand augustus. Elektrische tweewielers kunnen eveneens gebruik maken van de mogelijkheid tot gratis parkeren. Voor de aanvraag zie hier boven.

Meer parkeerinfo

Alles over parkeren

Frankrijk milieuzone/sticker

Milieuvignet Frankrijk

Bestuurders van personenauto's en motoren in Frankrijk zijn verplicht om in het gebied van Parijs (en verschillende andere steden en gebieden) een milieuvignet te hebben. Dit geldt ook voor auto's met buitenlandse kentekens. 

Hoe je zo'n milieuvignet, Crit'Air genaamd, aanvraagt, lees je hier.

 

Gemak dient de mens

Niet lang hoeven zoeken en snel en gemakkelijk je parkeerplaats vinden en betalen in het buitenland door de informatie hier op anwb.nl, dat kan je een boel tijd en ergernis schelen. En zo kan je ook stilstaan en vertraging door pech verminderen. Door Wegenwacht pechhulp Europa af te sluiten ben je namelijk door heel Europa, met ondersteuning van de ANWB Alarmcentrale, verzekerd van pechhulp. Gemak dient de mens!