Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Rondreis Tibet: een avontuur vol letterlijke en figuurlijke hoogtepunten

Reis af naar ‘het dak van de wereld’ voor een rondreis door Tibet. Een land met een roerige geschiedenis en nog altijd liggen de verhoudingen met China, waar Tibet als autonome regio deel van uitmaakt, op z’n zachtst gezegd gevoelig. Dat neemt niet weg dat Tibet een bijzonder land is, met vriendelijke inwoners, unieke landschappen (Himalayagebergte, Tibetaanse Hoogland), een rijke cultuur, en dat alles bedekt met een vleug mysterie. Ervaar het zelf tijdens een rondreis door Tibet.

Op zoek naar wat anders?

Beste reistijd voor Tibet 
Bereid jouw reis naar ‘het dak van de wereld’ goed voor en ontdek wat de beste reistijd voor Tibet is.
Alles voor je vakantie naar Tibet 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Tibet.
ANWB Reisfilm Tibet 
In deze film nemen we je mee naar het dak van de wereld, Tibet. We bezoeken het Potala paleis in Lhasa, verwonderen ons bij het Yamdrokmeer en zien kleurrijke gebedsvlaggetjes wapperen in de wind.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Start een rondreis door Tibet in hoofdstad Lhasa

De meeste reizen door Tibet beginnen in de hoofdstad Lhasa. Logisch, want hier kom je aan met trein (Himalaya Express) of vliegtuig vanuit China. Lhasa ligt op 3650 meter hoogte. Vrij laag voor Tibetaanse begrippen, maar als je niet aan deze hoogte gewend bent, is dit een goede plek om te acclimatiseren. Niet te missen bezienswaardigheden zijn de tempel Jokhang en het naastgelegen Barkhorplein, maar het echte hoogtepunt van Lhasa ligt enkele kilometers van de oude stad: het Potalapaleis. Een aantal van de meer dan duizend kamers van het voormalige winterverblijf van de Dalai Lama is opengesteld voor publiek.

Bezoek de mooiste kloosters van Tibet

Het Tibetaans boeddhisme is de belangrijkste religie in het land. Het eerst gebouwde boeddhistische klooster van Tibet is Samye. Dit kleurrijke bouwwerk ligt zo’n 170 kilometer ten zuidoosten van Lhasa en heeft de vorm van een mandala, met een centrale tempel die wordt omringd door een complex van gebouwen. Drepung was ooit het grootste klooster ter wereld en is nu nog het grootste van Tibet. Naast Drepung en Ganden behoort ook Sera tot de drie grote kloosters van de gelug, binnen het Tibetaans boeddhisme een van de vijf hoofdscholen. Hier tref je onder andere indrukwekkende muurschilderingen.