Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Vakantie in Moskou: ontdek de grootste stad van Rusland

Moskou is een indrukwekkende metropool waar veel te doen en te zien is. Van de overdadige marmeren metrostations die ooit zijn aangelegd door Stalin tot het wereldberoemde Rode Plein: tijdens een vakantie naar Moskou kom je ogen tekort. Neem dan ook je tijd om de Russische hoofdstad op je gemak te ontdekken.

Op zoek naar wat anders?

De mooiste bezienswaardigheden van Rusland 
Verken het vulkanische schiereiland in Kamtsjatka met geisers en warmwaterbronnen, bewonder de metrostations in Moskou en wandel door de tuinen van Peterhof bij Sint-Petersburg.
Alles voor je vakantie naar Rusland 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar Rusland.

Speciaal voor jou geselecteerd

vanaf16.-per jaar
ANWB Creditcard 

Speciaal voor leden zijn er de ANWB Creditcards. Overal op vakantie veilig en verzekerd betalen. Dat voelt goed!

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Bezoek het Rode Plein

Het Rode Plein is het symbool van Moskou en trekt jaarlijks miljoenen bezoekers. Het is het toneel van veel historische gebeurtenissen geweest, waaronder de militaire parades tijdens het Sovjetregime. Rondom het plein vind je veel van de grote hoogtepunten van jouw vakantie naar Moskou, onder andere het Mausoleum van Lenin, de Basiliuskathedraal, het Kremlin, het Nationaal Historisch Museum en het warenhuis GUM. De Basiliuskathedraal uit de 16e eeuw is met zijn kleurrijke versierde koepels een echte blikvanger. Niet alleen de buitenkant van de kathedraal is mooi afgewerkt, maar ook aan de binnenkant is het interieur tot in de kleinste details verfijnd.

Het iconische Kremlin

Het Kremlin-complex ligt naast het Rode Plein. Letterlijk vertaald betekent het Kremlin 'versterkte stadsvesting'. Het complex bestaat uit paleizen, musea, kathedralen, parlementsgebouwen, parken, een theater en meerdere bezienswaardigheden, waaronder de Tsarenklok, het Tsarenkanon, de Wapenkamer en het Terempaleis. In totaal beslaat het Kremlin een gebied van 28 hectare. Het wordt volledig omringd door stadsmuren met daarop twintig torens. Via twee van die torens krijg je als bezoeker toegang tot het Kremlin.

Shoppen in Moskou

Winkelliefhebbers mogen een bezoek aan warenhuis GUM niet overslaan. Het winkelcentrum doet eerder denken aan een statig paleis vanwege de klassieke elementen en details. Binnenin zijn de verschillende passages verbonden door galerijen en bruggen en de straten in het complex zijn overdekt met een grote glazen overkapping.