Naar artikel
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Beeld kan niet gebruikt worden ivm copyright onbekend

7-, 9-, 11- of 13-daagse rondreis Zuid-Duitsland - Romantische Strasse

Sprookjes bestaan! Rijd door de wijngaarden, ontdek romantische kastelen en kijk uit op de Alpen. Bovendien bezoek je juweeltjes van vakwerkstadjes, zoals Rothenburg en Dinkelsbühl. Een prachtige route door een afwisselend landschap.
  • wijngaarden, middeleeuwse stadjes en de Alpen
  • sprookjeskasteel Neuschwanstein
  • van mei tot oktober veel feesten langs de route

Jouw reis

De Romantische Strasse slingert vanaf het historische Würzburg tot aan de voet van de Alpen. Een poëtische route van 350 kilometer door een idyllisch landschap met 26 romantische plaatsen.

De steden, dorpen en landschappen vol cultureel erfgoed en natuurschoon vloeien naadloos in elkaar over en op de route struikel je over de bezienswaardigheden. De stad Würzburg is Unesco-werelderfgoed en ligt prachtig aan de rivier de Main tussen de wijnheuvels. De oude barokstad staat bekend om haar cultuur, gastvrijheid, geschiedenis en natuurschoon. 

Rothenburg ob der Tauber is één van de mooiste dorpjes van Duitsland. Ook heel bijzonder is Dinkelsbühl, een vakwerkstadje waar de middeleeuwse sfeer goed bewaard is gebleven. En wat te denken van de patriciërshuizen van Donauwörth en het Romeinse erfgoed van Augsburg?

Het glooiende landschap in het noorden maakt in het zuiden plaats voor heuse bergen met uitgestrekte wouden. Laat je romantische rondreissprookje tot leven komen bij het zien van de kastelenpracht van koning Ludwig II. Zijn beroemdste bouwwerk is Neuschwanstein, dat later model stond voor het kasteel van Doornroosje in de Disneyland parken. Samen met je eigen glazen koets en droomprins(es) beëindig je je reis in Füssen, waar je genoeg romantische plekjes vindt om deze reis in stijl te beëindigen.

Een romantische ontdekkingsreis met je eigen auto!

Je verblijft in...
Bij alle reisvarianten is het beginpunt van deze feeërieke rondreis de meest romantische stad van Duitsland: Würzburg. Je verblijft twee nachten in Hotel Wittelsbacher Höh, gebouwd in 1880 en met uitzicht op de vesting Marienberg.

De standaardvariant is de 7-daagse reis. Na Würzburg verblijf je respectievelijk twee nachten in het Parkhotel Donauwörth - een rustig gelegen viersterrenhotel met prachtig uitzicht op het omliggende platteland, en tot slot in Hotel Luitpoldpark. Dit hotel ligt in het centrum van Füssen en beschikt over wellnessfaciliteiten.

Bij de 9-daagse reis verblijf je na Würzburg respectievelijk twee nachten in Hotel Rappen Rothenburg in Rothenburg ob der Tauber (een charmant hotel vlak bij de Altstadt), Parkhotel Donauwörth in Donauwörth en Hotel Luitpoldpark in Füssen. 

Wanneer je keuze valt op de 11-daagse reis, verblijf je na Würzburg respectievelijk twee nachten in Hotel Rappen Rothenburg in Rothenburg ob der Tauber, Parkhotel Donauwörth in Donauwörth, het centraal gelegen Hotel am Alten Park in Augsburg en Hotel Luitpoldpark in Füssen.

Wanneer je tot slot kiest voor de 13-daagse reis, verblijf je na Würzburg respectievelijk twee nachten in Hotel Rappen Rothenburg in Rothenburg ob der Tauber, JUFA Hotel Nördlingen, (dat uitkijkt op de best bewaarde stadsmuur van Duitsland), Parkhotel Donauwörth in Donauwörth, Hotel am Alten Park in Augsburg en Hotel Luitpoldpark in Füssen.

Je verblijft in bovenstaande hotels op basis van logies en ontbijt.

Verblijfsduren
Het is mogelijk een 7-, 9-, 11- of 13-daagse rondreis te boeken.

Bijzondere ervaringen
• een boottocht over de Main in Würzburg
• de historische stadskern in Rothenburg ob der Tauber
• wandeling met de nachtwacht door romantisch Würzburg
• 5 verschillende landschappen rond Donauwörth
• de stad van Leopold Mozart: Augsburg
• spectaculaire omgevingen rond middeleeuws Füssen