Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
African Bush Elephants - Loxodonta africana family walking on the road in wildlife reserve. Greeting from Africa.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.

49-daagse groepscamperrondreis De grote Kalahari ronde

Deze ‘Grote Kalahari-ronde’ voert langs al het moois dat zuidelijk Afrika te bieden heeft. Van bruisend Kaapstad tot de woestijnen van Namibië en van de wildparken tot de Victoria Falls. Inclusief huurcamper, ANWB-reisbegeleiding, een excursiepakket en campingovernachtingen. 
 
  • je reist met een gehuurde camper
  • inclusief 6 (bus)excursies, 1 lunch en 6 avondmaaltijden en vluchten met KLM
  • voldoende gelegenheid om zelf op ontdekking te gaan

Jouw reis

Ga mee op avontuur door de overweldigende natuur van Zuid-Afrika, Namibië en Botswana en geniet van eindeloze vertes, reusachtige canyons en fascinerende wildparken. Dit is zonder meer een van de mooiste reizen uit ons repertoire. 

Vanuit Kaapstad in Zuid-Afrika voert de route door de uitgestrekte woestijnlandschappen van Namibië en Botswana. Via onder meer de Fish River Canyon, de Namibwoestijn, Swakopmund aan de Atlantische Oceaan, Himbaland, Etosha National Park, het noordelijk deel van de Kalahari en de Caprivistrook bereik je het Chobe National Park. Ook steek je de Zambezi-rivier over om een van de beroemdste watervallen ter wereld te aanschouwen: de Victoria Falls.

Terug in Zuid-Afrika maak je uitgebreid kennis met het beroemde Krugerpark voordat je arriveert in Johannesburg, waar je de camper weer inlevert en op het vliegtuig stapt. In de verschillende natuurparken ga je op zoek naar de Big Five (leeuw, olifant, buffel, neushoorn en luipaard). Zo zie je in Etosha National Park het wild zich verdringen bij de schaarse drenkplaatsen aan de rand van een enorme zoutpan. 

Kortom, een baie pragtige vakansie!

Je verblijft in...
Je reist met een comfortabele huurcamper met vier slaapplaatsen, veel leefruimte en een sterke airco. De camper is gemeten naar Europese standaarden. Uitgaande van de reisroute zoekt ANWB op gepaste afstanden naar goede campings. Je kunt rekenen op een gereserveerde kampeerplek. Bij aankomst op de volgende camping krijg je door de reisbegeleider een plaats toegewezen.

Je ontvangt de definitieve lijst met campings in de reisbescheiden.

Rondreis inclusief vluchten en transfers 
De vluchten Amsterdam - Kaapstad en Johannesburg - Amsterdam met KLM zijn inbegrepen, net als de transfers van en naar de luchthaven.

Excursies en hoogtepunten
• excursie Kaapstad en omgeving
• bootexcursie Swakopmund
• bezoek Himba Traditional Village
• gamedrive en boottocht in Chobe National Park
• excursie Victoria Falls
• Kruger en Etosha National Park

Onze reisbegeleiders
De toeristische reisbegeleiders verlaten op reisdagen als eerste de camping. De technische reisbegeleiders verlaten als laatste de campings. Gebeurt er onderweg iets, dan kun je een beroep op hen doen. Vanzelfsprekend helpen de reisbegeleiders je graag bij problemen en geven zij meer informatie over de vakantiebestemming. Lees hier meer over onze reisbegeleiders. 

Aantal equipes
Minimaal 8 / maximaal 13 equipes

Verlengen
Het is niet mogelijk deze rondreis te verlengen.