Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Borobudur, or Barabudur, is a 9th-century Mahayana Buddhist Temple in Magelang, Central Java, Indonesia.  This temple is the world's largest Buddhist temple and also one of the greatest Buddhist monuments in the world. The monument consists of 9 stacked platforms, 6 square and 3 circular, topped by a central dome. The temple is decorated with 2,672 relief panels and 504 Buddha statues. The central dome is surrounded by 72 Buddha statues, each seated inside a perforated stupa.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
Indonesia children farmer playing rain. Asian kid smile. Indonesian concept.
Dit beeld mag alleen gebruikt worden voor en door de business line Reizen. Binnen Reizen mag dit beeld online gebruikt worden en in print tot een oplage van maximaal 500.000.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

19-daagse groepsrondreis Java & Bali

De reis beschikt over verlengingsmogelijkheden
De meest geliefde reis uit ons Indonesië-aanbod! Je ziet de hoogtepunten van het prachtige Java, waaronder het indrukwekkende Pandu ereveld, het tempelcomplex Borobudur en de smaragdgroene rijstvelden. We sluiten de reis af op het tropische eiland Bali.
  • zeer veelzijdige route over Java
  • spectaculaire treinreis door de rijstvelden
  • heerlijk vijfsterrenresort aan het strand op Bali

Jouw reis

Java is het bruisende hart van Indonesië en godeneiland Bali is een geliefde vakantiebestemming met heerlijke stranden. 

Deze zeer complete reis langs de meest bijzondere plekjes op Java start in de hoofdstad Jakarta, hart van het oude Batavia. 

Daarna maken we al snel kennis met de groene natuur op Java, tijdens onze eerste reisdag dwars door het platteland richting Bandung. Hoogtepunten van ons bezoek hier zijn het indrukwekkende ereveld Pandu en de theeplantages die ooit werden opgericht door de Nederlandse theeplanter Karel Bosscha.

Wat volgt is een adembenemende treinrit langs smaragdgroene rijstvelden en kleine dorpjes, voordat we uitkomen in Jogjakarta. In de culturele hoofdstad van Java bezoeken we natuurlijk de wereldberoemde Borobudur, het boeddhistische meesterwerk uit de achtste eeuw. Een gezellig uitje is de batik workshop, waarbij we kennis maken met de eeuwenoude batik techniek.

We rijden steeds verder in oostelijke richting tot aan Batu, aan de voet van de Bromo vulkaan. De laatste stop op Java is het plattelandsdorpje Kalibaru, waar we genieten van de vruchtbare, groene omgeving vol exotische bloemen en planten. 

Na de oversteek per boot komen we aan op het tropische eiland Bali. Een bijzonder eiland dat in veel opzichten van grote buur Java verschilt. Je verblijft in het culturele hart van Bali in het gezellige dorpje Ubud en voor het voor het laatste stukje van je vakantie selecteerden we een fijn resort met heerlijk zwembad om lekker te genieten van zon, zee en strand.

Vliegen met de beste luchtvaartmaatschappijen en comfortabel vervoer

We vliegen alleen met de meest gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen, met ANWB begint jouw vakantie al aan boord. Java is groot qua oppervlakte en de bezienswaardigheden liggen verspreid over het eiland. Hou er rekening mee dat er een aantal lange reisdagen in het programma zitten. Zoals je van ons gewend bent, zorgen wij daarom voor comfortabel vervoer, natuurlijk voorzien van airconditioning.

Comfortabele en centraal gelegen hotels

We verblijven in comfortabele hotels met zwembad, veelal in de buurt van belangrijke bezienswaardigheden. Tijdens het strandverblijf op Bali verblijf je in een luxe resort aan het strand met een heerlijk zwembad, zodat je lekker kunt bijkomen van alle opgedane indrukken. Op Java is het verblijf in de hotels op basis van halfpension (ontbijt en lunch of diner) en op Bali is het ontbijt inbegrepen.

Verlengen / upgraden
Tijdens het boeken is het mogelijk je verblijf op Bali per nacht te verlengen. Ook heb je de keuze uit een tweetal hotels (in Kuta en Sanur) voor een nog comfortabelere afsluiting van je vakantie. 

Heel veel inclusief
Wij hebben er voor gekozen om de entreegelden voor de belangrijkste bezienswaardigheden, zoals de tempelcomplexen Borobudur en Prambanan en het Pandu ereveld, alsook diverse leuke excursies, zoals de workshop Batik schilderen, op te nemen in de prijs zodat je tijdens de reis voor minder onverwachte kosten komt te staan.

Nederlandssprekende reisleiding
Tijdens de reis worden we deskundig begeleid door onze Nederlandssprekende reisleider. Veelal zelf afkomstig uit Indonesië, kan hij of zij je uit eigen ervaring over het land vertellen. Een garantie voor een geweldige reis! 

Reisvariant  
Tijdens deze reis streven we er naar je in relatief korte tijd veel van de bestemming te laten zien. Dit betekent dat er meerdere lange reisdagen van toepassing zijn waardoor dit als een intensieve reis wordt ervaren. Heb je meer tijd te besteden? Wij bieden ook een 22-daagse Easy Going rondreis Java-Bali waarin je in een aangenamer tempo deze eilanden verkent.

Groepsgrootte
Minimaal 10 / maximaal 31 deelnemers 
Minimumleeftijd: 12 jaar

Erratum
De vanafprijs in het “Laten we gaan magazine” (pag. 37) is niet correct vermeld. De actuele prijzen per reisdatum vind je in de prijskalender.