Deze site ondersteunt de browser Internet Explorer niet meer. Wij raden aan om Microsoft Edge of Chrome te gebruiken.

Naar artikel
Nazomeren

Trouwe-Ledenvoordeel blauw lidmaatschapbrons lidmaatschapzilver lidmaatschapgoud lidmaatschapplatina lidmaatschap

11-daagse rondreis Noorwegen - Wegdromen tussen de fjorden

Hoe langer lid, hoe meer voordeel
Bestaat er in Europa een mooier panorama dan dat van de Noorse fjorden? Ook de ruige natuur landschappen, krachtige fossen (watervallen) en kosmopolitische steden als Oslo en Stavanger maken indruk. Je verblijft steeds in comfortabel hotels, inclusief ontbijt.
 • ontdek de fjorden en bergen van Zuidwest-Noorwegen
 • overnacht in gunstig gelegen hotels
 • inclusief retourovertocht Hirtshals-Langesund met Fjord Line

 • Jouw Reis
 • Verblijf
 • Reisprogramma
 • Vervoer
 • Praktische Informatie

Jouw Reis

Deze autorondreis voert je naar de mooiste plekjes van Zuid-Noorwegen. Je rijdt in je eigen auto via Duitsland naar Denemarken, waar je een nacht verblijft alvorens je de overtocht maakt naar het Noorse vasteland (inclusief). Hier kan de reis écht beginnen.

Geniet van het magnifieke uitzicht vanaf de ‘Preekstoel’ op de Lysefjord en bewonder de vele fruitbomen langs de Hardangerfjord. Liever actief? Maak dan een wandel- of fietstocht over de Hardangervidda. Ook de autoritjes tussen de hotels zijn een heuse belevenis: na elke bocht word je weer verrast door een ander spectaculair uitzicht.

Naast de adembenemende natuur bezoek je tijdens deze reis ook stedelijk schoon en cultureel Vikingerfgoed aan de fjordenkust. 

Je verblijft in…
Voor je de oversteek maakt naar Noorwegen verblijf je eerst een nacht in Hotel Phønix in het Deense Hjørring, op loopafstand van winkels en restaurants.

Na de overtocht naar het Noorse Langesund rijd je verder naar Vrådal. Hier logeer je twee nachten in het Straand Hotel. Dit is het oudste hotel van de provincie, met een mooie historische lounge en ideale ligging aan het meer Nisser in Vrådal. Je rijdt verder naar Stavanger, waar je twee nachten verblijft in het Scandic Forum Hotel, vlakbij het bruisende centrum van de stad.

De reis gaat verder naar het eind van de Hardangerfjord, waar je verblijft in een prachtige omgeving vlakbij Hardangervidda en de bekende Vøringsfossen-waterval. Afhankelijk van beschikbaarheid verblijf je twee nachten in Quality Hotel Vøringfoss in Eidfjord of het Brakanes Hotel in Ulvik.

Het sluitstuk is de Noorse hoofdstad Oslo, waar je twee nachten verblijft in Thon Hotel Linne. Vervolgens vaar je weer terug naar Hirtshals in Denemarken, waar je weer een nacht in Hjørring verblijft, voor je terug rijdt naar Nederland.

Je verblijft in alle bovenstaande hotels (of gelijkwaardig) op basis van logies en ontbijt. Bij aankomst op vrijdag en zaterdag in Hotel Phønix is ontbijt niet inbegrepen. Het ontbijt is dan inbegrepen tijdens de overtocht van Hirtshals - Langesund. Dit geldt alleen voor de heenreis.

Verlengen
Je kunt deze rondreis niet verlengen.

Wat is er inbegrepen in deze reis?

 • retourovertocht Hirtshals - Langesund met Fjord Line, inclusief 1 auto (max. 1.95 meter hoog en 5 meter lang) (zie tab Vervoer)
 • 2 overnachtingen met ontbijt in Hotel Phønix (geen ontbijt bij aankomst op vr/za tijdens de heenreis, dan ontbijt op de overtocht) (zie tab Verblijf)
 • 2 overnachtingen met ontbijt in Straand Hotel (zie tab Verblijf)
 • 2 overnachtingen met ontbijt in Scandic Forum (zie tab Verblijf)
 • 2 overnachtingen met ontbijt in Quality Hotel Vøringfoss in Eidfjord of Brakanes Hotel in Ulvik (zie tab Verblijf)
 • 2 overnachtingen met ontbijt in Thon Hotel Linne (zie tab Verblijf)