Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage
 

Vind je perfecte vakantie

Onbezorgd genieten

Beste reistijd voor de Filipijnen

Met ruim zevenduizend eilanden heb je op de Filipijnen de keus uit een ruime hoeveelheid kleurrijke duikgebieden en idyllische stranden. Bijkomend voordeel is dat de eilandengroep door zijn omvang niet overal toeristisch is. Verder zijn de Filipijnen rijk aan natuurschoon en bewonder je in hoofdstad Manilla culturele hoogtepunten. Zin in een bijzondere vakantie? Hieronder lees je alles over de beste reistijd voor de Filipijnen.

Het tyfoonseizoen vermijden

Door het tropische klimaat is het op de Filipijnen het hele jaar warm, met gemiddelde temperaturen van 30 graden Celsius. De luchtvochtigheid is hoog en er zijn eilanden waar het veel regent. De beste reistijd voor de Filipijnen hangt daarom af van welk deel van de archipel je bezoekt. Het eiland Luzon, met hoofdstad Manilla, heeft een duidelijk droog seizoen tussen november en april, en een zeer natte periode tussen mei en oktober. Het tyfoonseizoen op de Filipijnen, tussen juli en oktober, wil je sowieso vermijden. Dit gaat gepaard met een flinke regenval die soms al begint in juni en pas half november stopt. Op jaarbasis kan op de Filipijnen zomaar 1000 tot bijna 5000 millimeter neerslag vallen.

Bijzondere natuurschatten

De Filipijnen staan niet bekend om hun tempels of vele culturele parels. Toch is er in hoofdstad Manilla een aantal fraaie monumenten uit de tijd van de Spaanse bezetting. Het meest beroemd is het militaire verdedigingswerk Fort Santiago. De beste reistijd voor de Filipijnen om Manilla te bezoeken is tussen december en april. Verder zijn er vooral natuurschatten. Op het eiland Bohol liggen de Chocolate Hills: kegelvormige heuvels van maximaal 50 meter hoog die in het droge seizoen bruin kleuren. De beste reistijd voor Bohol is tussen januari en april. Op Luzon zijn de schitterend aangelegde rijstvelden van Banaue en Batad fotowaardig.

De mooiste stranden en duikplekken

De Filipijnen hebben tal van paradijselijke stranden en mooie duikgebieden. Met zijn wuivende palmen en witte bountystranden is Boracay een heerlijke plek om te relaxen, maar er zijn ook volop wrakken en riffen waar duikers blij van worden. De beste reistijd voor dit eiland is tussen januari en april, waarin er nauwelijks neerslag valt. Liefhebbers van eilandhoppen worden op hun wenken bediend in de provincie Palawan. De beste reistijd is tussen november en april. Absoluut hoogtepunt is de Bacuit Archipel bij El Nido, vol prachtige snorkelplekken en verstopte lagunes. Bij Coron liggen vijftien Japanse marineschepen die zijn gezonken tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat maakt dit een geliefde stek voor duikers.

Op zoek naar wat anders?

Alles voor je vakantie naar de Filipijnen 
We helpen je graag op weg met alles wat je nodig hebt voor een onvergetelijke en onbezorgde vakantie naar de Filipijnen.

Speciaal voor jou geselecteerd

Nu10%korting
Pechhulp op vakantie 

Met Wegenwacht Europa is de beste hulp altijd dichtbij. Zo kun je, ook bij pech, van je vakantie blijven genieten.

Shop nu
Shop alles voor je vakantie 

Van wandelschoenen tot koffers en van reisgidsen tot milieustickers. Je vindt het in één van onze winkels of webwinkel.

Nu15%korting
ANWB Doorlopende Reisverzekering 

Ga goed verzekerd op reis. De doorlopende reisverzekering van de ANWB is als beste getest door de Consumentenbond.

1e jaarextravoordeel
ANWB Creditcard 

Makkelijk je vakantie boeken en wereldwijd snel en veilig betalen. Nu het eerste jaar 50% korting op de Gold Card.