Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

ANWB beoordeelt 220 campings in Europa als Top camping 2024

7 december 2023 Meer dan 1600 campings geïnspecteerd

Vandaag maakte de ANWB de sterrenclassificatie voor Europese campings bekend. Dit jaar krijgen 220 campings in binnen- en buitenland de maximale beoordeling van vijf sterren en mogen zij zich ANWB Top Camping noemen. Nederland is met 69 Top Campings koploper in Europa.

Onafhankelijke campinginspecties

Als enige partij in Nederland voert de ANWB ieder jaar onafhankelijke campinginspecties uit. Dit jaar hebben 22 inspecteurs 1629 campings door heel Europa beoordeeld op sanitair, terrein, zwembad, eten & drinken en het recreatie-aanbod. Een camping kan 1 tot maximaal 5 sterren krijgen. Campings die de maximale score van 5 sterren behalen, krijgen het predicaat ANWB Top Camping. 

Categorieën

Bij de beoordeling van campings maakt de ANWB onderscheid tussen kleine en (middel-) grote campings.
Een kleine camping heeft maximaal 60 plaatsen. In deze categorie zijn onder meer punten te verdienen met rust en privacy.
Bij de (middel-) grote campings gaat het vooral om de aanwezigheid van veel faciliteiten van zeer goede kwaliteit, zoals zwembaden, speeltuinen, sportvoorzieningen en een uitgebreid animatieprogramma. Daarnaast blinkt een Top Camping uit in goed sanitair en een verzorgd terrein.

69 Top Campings in Nederland

Voor 2024 zijn er 195 (middel-) grote Top Campings en 25 kleine Top Campings in binnen- en buitenland. De Nederlandse campings zijn met 55 (middel-) grote Top Campings en 14 kleine Top Campings opnieuw koploper in Europa. Provincie Overijssel is hofleverancier met 17 Top Campings.

Alle ANWB Top Campings in binnen- en buitenland zijn te vinden op anwbcamping.nl. Daarnaast zijn de campinggidsen Erkende Campings 2024 en Kleine Campings 2024 vanaf respectievelijk januari en februari in de boekhandel en via de ANWB webwinkel op anwb.nl te koop.

Bekijk alle Top Campings 2024 (pdf)

anwbcamping.nl