Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

Welke school krijgt een ANWB Verkeersplein?

20 mei 2021

Meer dan 300 scholen gaven zich op voor ‘Een ANWB Verkeersplein voor een schoolplein’. Voor deze actie geeft de ANWB in iedere provincie een verkeersplein aan een basisschool. Tot 10 juni kan het publiek stemmen op hun favoriet.

Welke scholen een plein winnen, wordt mede bepaald door het publiek. De 3 scholen waar in een provincie het meest op wordt gestemd, gaan door naar de volgende ronde. Dan bepaalt een adviescommissie, die bestaat uit een aantal ANWB-directieleden en bondsraadsleden, welke school het plein wint.

Wat is een verkeersplein?

Op een verkeersplein kunnen kinderen van groep 1 tot en met 8 kennis maken met verschillende verkeerssituaties, zoals oversteken en het nemen van een rotonde. Doel is de kennis van verkeersregels onder kinderen te vergroten. Recent ANWB-onderzoek toont aan dat leerkrachten zich zorgen maken over de fietsvaardigheid van hun leerlingen. Onderzoek door Veilig Verkeer Nederland toont bovendien aan dat 6 op de 10 kinderen naar school wordt gebracht, terwijl 95% binnen een straal van 5 kilometer van school woont.

ANWB Verkeersplein