ANWB Onderweg app

ANWB Onderweg app

Altijd en overal weten waar je kunt opladen

Dowload de app

Vind een vrije laadpaal onderweg

Met de ANWB Onderweg app

In de ANWB Onderweg app zie je direct waar alle openbare laadpalen voor je elektrische auto te vinden zijn. En dat niet alleen. De app toont ook of de laadpaal in gebruik of vrij is. Verder kun je in de app zoeken naar laadpalen van specifieke aanbieders.

In de ANWB Onderweg app vind je eenvoudig álle openbare laadpunten. Hoe fijn is dat! Want er is natuurlijk niets zo vervelend als zonder elektriciteit langs de weg staan. Dit zijn de functionaliteiten in de app voor elektrisch laden:

 • Overzichtskaart met (vrije) laadpalen in de buurt
 • Direct zien welke laadpalen beschikbaar of in gebruik zijn
 • Direct op weg naar laadpaal via navigatie-app
 • Filteren op alleen laadpunten, snellladers of specifiek laadnetwerk

Zien welke laadpalen beschikbaar zijn

Heb je de app gedownload? Klik dan onderin de app op 'Tank en laad' en ga aan de slag. Dit betekenen de iconen op de kaart in de app:

 • Rood bolletje: laadpaal in gebruik
 • Groen bolletje: laadpaal beschikbaar *
 • Rood bolletje met een streep: laadpaal onbereikbaar of defect
 • Flits: laadpaal met normaal laadvermogen
 • Dubbele flits: snellader
 • Benzinepomp: tankstation met prijs voor brandstof

* Voor het tonen van beschikbaarheid zijn we afhankelijk van de data die de exploitant van de laadpaal deelt. Het kan daardoor voorkomen dat de (juiste) status niet wordt getoond. Vooral in het buitenland is het niet altijd mogelijk om te aan te geven of een laadpaal vrij is of niet.

Selecteren: laadpalen en/of tankstations

In het onderdeel 'Tank & Laad' van de Onderweg app zie je standaard een overzichtskaart van alle openbare laadpalen en tankstations in de directe omgeving. Maar je kunt de app inrichten naar jouw wensen! Als je in een plug-in hybride auto rijdt, zijn natuurlijk zowel laadpalen als tankstations relevant. Rijd je volledig elektrisch, dan wil je natuurlijk alleen de laadstations zien. Klik daarvoor op de filterknop rechtsboven en zet het tonen van tankstations uit.

Filteren op laadvermogen, stekkers en laadnetwerk

Je kunt ook filteren op een aantal opties. Heb je weinig tijd? Dan kun je bijvoorbeeld om alleen snelladers aan zetten. Kies uit:

 • Laadvermogen: normaal laden / snelladers (vanaf 43kW) / alles tonen.
 • Stekker: Type 2 / CHAdeMO / Combo / Tesla Model S plug
 • Netwerk voorkeur: alle netwerken beschikbaar in de app. aanwezig).

Snelste route naar laadpaal

Heb je een laadpaal in de app gevonden waar je je auto wil opladen? Met één druk op de knop geef je Google Maps of een andere navigatie-app de opdracht om de snelste route naar je laadpaal te plannen.

De ANWB Onderweg app toont alle laadpalen die door de eigenaar ingesteld zijn als openbare laadpaal. Soms staan deze palen daardoor op een bedrijventerrein of zelfs achter een hek. De ANWB vindt het belangrijk om je ook te laten weten dat er laadpalen staan in de parkeergarage van jouw lokale meubelzaak, maar let op: soms sluiten deze locaties.

Wat je nog meer kunt met de app

Behalve het opzoeken van laadpunten en tankstations kun je nog veel meer met de ANWB Onderweg app. Deze app geeft je álles wat je nodig hebt voor je autorit. Actuele verkeersinformatie, een betrouwbare routeplanner, file alerts, goedkoper mobiel parkeren of zelfs gratis, en online pech melden. En dat allemaal in 1 app: de ANWB Onderweg app.

Download de ANWB Onderweg app

Behalve alle openbare oplaadpunten, vind je in de ANWB Onderweg app

Download de app voor Android

Download de app voor iOS