Goedkoper tanken met ANWB Onderweg

Een stukje omrijden om goedkoper te tanken kan al snel de moeite lonen, maar dan moet je wel weten waar de goedkope adresjes zijn. Gelukkig is er een app waarmee je in een oogopslag kunt zien waar je het beste terecht kunt: de ANWB Onderweg-app!

Als je onderweg ergens moet tanken, heb je vaak geen idee waar je moet zijn. Je gaat maar naar het eerste het beste tankstation langs de snelweg, maar dat hoeft niet altijd de beste keuze te zijn. Even van de snelweg af kan een goedkoper tankstation zijn. De ANWB Onderweg-app maakt dat op een duidelijke manier inzichtelijk. Stop even langs de weg, kijk in de app wat je opties zijn en je ziet waar je het beste terecht kunt. Ben je meer een type dat alles voorbereidt, dan kun je ook thuis al vast kijken welke tankstations je op de route tegenkomt.

Goedkoper tanken met ANWB Onderweg

Het werkt als volgt:

  • Installeer de ANWB Onderweg-app.
  • Tik op de optie Tanken.
  • Je ziet meteen welke tankstations in de buurt zijn.
  • Groene bolletjes geven goedkope tankstations aan.

Bij een recente vergelijkende test van consumentenprogramma Kassa werd ANWB Onderweg nog beloond met 4 uit 5 sterren, vanwege de hoge accuratesse van de brandstofprijzen.

Meer informatie over tankstations opvragen

Je ziet in ANWB Onderweg dus meteen waar de beste adresjes zijn en je kunt op basis van je huidige locatie makkelijk bepalen of het zin heeft om erheen te rijden. Maar je wilt dan natuurlijk ook nog weten hoeveel het kost, wat het adres en de openingstijden zijn en hoe je er komt. Ook dat kan:

  1. Tik op het tankstation van je keuze.
  2. Sleep het scherm omhoog, zodat je meer details te zien krijgt.
  3. Check de openingstijden, voorzieningen en het adres. Tankstations die op het moment van bekijken gesloten zijn, hebben een duidelijk labeltje.
  4. Met de knop Start navigatie rijd je erheen.

Je kunt bij het navigeren kiezen of je met Apple Kaarten of met Google Maps wilt gaan rijden.

Download gratis

De ANWB Onderweg app is gratis te downloaden voor Android en iOS. Technische vereisten: Android 6 en hoger of iOS 14 en hoger.

Onderweg-app in de Google PlayOnderweg-app in de App Store