Samen in actie

Samen in actie

Per provincie stellen we € 10.000,- beschikbaar voor het mooiste idee! Stem vanaf 13 augustus op één van de genomineerde projecten.

Samen in actie

ANWB Fonds

Het ANWB Fonds helpt initiatieven op het gebied van (duurzame) mobiliteit, verkeersveiligheid en ‘iedereen eropuit’ een start te maken. Tot en met 24 juni 2019 was het mogelijk je project aan te melden. Genomineerden hebben inmiddels bericht ontvangen. Van 13 augustus tot en met 30 september roepen we iedereen op te stemmen op haar/zijn favoriete project. Per provincie steunen we 1 project met een financiële bijdrage van € 10.000,- uit het ANWB Fonds. 

Fase 1 Aanvraag indienen en selectie
Aanvragen indienen was mogelijk t/m 24 juni. De ingezonden aanvragen worden nu getoetst door een selectiecommissie van ANWB. Voldoet je aanvraag aan de criteria, dan wordt je project genomineerd voor de stemronde.

Fase 2 Stemronde
Vanaf half augustus t/m september 2019 kan er worden gestemd op alle genomineerde projecten. ANWB zorgt voor promotie rondom deze stemronde maar de genomineerden ontvangen zelf ook een toolkit met communicatiemateriaal om zelf stemmen te werven voor hun project.

Fase 3 Bekendmaken van de winnaars
Uit de stemronde komt een top 3 van projecten met de meeste stemmen per provincie. Uit de top 3 kiest de Adviescommissie van ANWB het project dat € 10.000,- ontvangt.  

Belangrijke data

13 mei t/m 24 juni: mogelijkheid tot inzenden van je project 
Voor 1 juli: bekendmaking van de genomineerde projecten 
1 augustus: ontvangst toolkit om zelf stemmen te werven 
13 augustus t/m 30 september: stemronde   
25 oktober: bekendmaking van de winnaars 
 

Winnende projecten 2018

In 2018 hebben we ook campagne gevoerd en kregen 35 projecten een financiële bijdrage voor hun mooie idee.

Projecten 2018 uitgelicht

De dorpspont van Sluiskil

De dorpspont van Sluiskil

Door een bijdrage van het ANWB Fonds kan de pont in Sluiskil in de vaart worden gehouden en hoeven de passagiers niet over de levensgevaarlijke brug een paar kilometer verderop.

Falco en Fellow omzeilen obstakels

Falco en Fellow omzeilen obstakels

De Vereniging Bartiméus Sonneheerdt gaat met de bijdrage van het ANWB Fonds een campagne voeren om Nederland uit te leggen waarvoor die stroken geribbelde witte tegels, ‘geleidelijnen’, bij stations en in binnensteden nou eigenlijk dienen.

Op pad met het zijspan

Op pad met het zijspan

Sinds anderhalf jaar rijdt de Stichting Moon Bikes & Coffee met een speciale zijspan mensen rond die geestelijk of lichamelijk gehandicapt zijn. Met de bijdrage van het ANWB Fonds werkt de stichting hard om een derde zijspan op de weg te krijgen.

Meer informatie

ANWB helpt Nederland op weg

Bewegingsvrijheid voor jong en oud

Wij zetten ons er voor in om dát mogelijk te maken. Een leven lang mobiel, op een zo veilig en duurzaam mogelijke manier. Ook als het even tegenzit.

Blijf op de hoogte

van onze maatschappelijke projecten
  • Voer je e-mailadres in
  • Selecteer 'Informatie en Service'
  • Kies 'Maatschappelijke activiteiten'