Naar de inhoudLogo van de ANWBANWB Homepage

De Speelkrael voor iedereen toegankelijk

Speeltuin De Speelkrael heeft in 2020 de prijs voor het mooiste maatschappelijke initiatief van de provincie Zeeland gewonnen na deelname aan de de actie ‘ANWB helpt je op Weg’.

De jury heeft dit project tot winnaar van Zeeland gekozen omdat er in de omgeving veel voorzieningen verdwijnen, maar een groep betrokken ouders het initiatief is gestart om een groene leer-, natuur-, speel- en ontmoetingsplaats te realiseren. 

De Speelkrael is een initiatief van een groep ouders, die samen de Vereniging De Speelkrael hebben opgericht. De vereniging heeft tot doel een verbindende rol te spelen voor verenigingen, scholen, bedrijven, recreanten en met mensen die de natuur en het agrarische landschap een warm hart toedragen. Kennis en ervaring over de cultuurhistorie en het agrarisch landschap kan worden gedeeld en kinderen, maar ook volwassenen worden gestimuleerd naar buiten te gaan. De impact van dit initiatief op de omgeving is groot. 

Deze aanvraag past binnen de thema’s en strategische prioriteiten van de ANWB. Het gaat hier niet alleen om eropuit, maar ook over inclusiviteit en verkeersveiligheid. Het gewonnen bedrag is gebruikt om een zandspeelplaats aan te schaffen dat voor alle kinderen toegankelijk is en om een veilige oversteek te creëren. Op 4 juni is de speeltuin officieel feestelijk geopend, daarbij was dhr. Paul Geertman (lid ANWB Fonds Adviescommissie en Bondsraadslid Zeeland) aanwezig. 

Meer over het ANWB Fonds