Veelgestelde vragen

ANWB Fonds helpt je op weg

Hieronder vind je de veelgestelde vragen over het aanvragen van een donatie.

Het ANWB Fonds is één van de maatschappelijke projecten binnen het ANWB Programma Maatschappelijk Rendement. ANWB Fonds is geen aparte stichting, maar een programma binnen ANWB B.V. Het programma ANWB Fonds is geen winstuitdeling maar een productnaam.

Het ANWB Fonds helpt lokale en regionale initiatieven in het hele land. Deze lokale initiatieven kunnen projecten zijn die de verkeersveiligheid vergroten, de mobiliteit verbeteren voor groepen mensen die noodgedwongen minder mobiel zijn, of projecten die duurzame mobiliteit bevorderen.

Voor iedereen die een initiatief of project wil starten op één van de themagebieden van de ANWB.

Fase 1 Aanvraag indienen en selectie
Aanvragen indienen is mogelijk van maandag 31 augustus t/m maandag 12 oktober 2020.. De ingezonden aanvragen worden getoetst door een selectiecommissie van ANWB. Voldoet je aanvraag aan de criteria, dan wordt je project genomineerd voor de stemronde.

Fase 2 Stemronde
Van maandag 26 oktober t/m maandag 23 november 2020 kan er worden gestemd op alle genomineerde projecten. ANWB zorgt voor promotie rondom deze stemronde maar de genomineerden ontvangen zelf ook een toolkit met communicatiemateriaal om zelf stemmen te werven voor hun project.

Fase 3 Bekendmaken van de winnaars
Uit de stemronde komt een top 3 van projecten met de meeste stemmen per provincie. Uit de top 3 kiest de Adviescommissie van ANWB het project dat maximaal  € 10.000,- ontvangt.  

Belangrijke data

31 augustus t/m 12 oktober: mogelijkheid tot inzenden van je project 
oktober: bekendmaking van de genomineerde projecten 
oktober: ontvangst toolkit om zelf stemmen te werven 
26 oktober t/m 23 november: stemronde   
In 2e helft januari 2021: uitreikingen cheques op locatie

Bedragen worden uitbetaald indien het project is gerealiseerd. Na toewijzing van het bedrag, blijft het 1 jaar gereserveerd. Voor uitbetaling dienen wij een verantwoording in de vorm van foto’s of een factuur te ontvangen.